Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
elem ubila organizacija haddža više ljudi nego svi teroristi skupa
"Ono što znam, a i bio sam svjedokom toga, da je Saudijska Arabija učinila mnogo da mjesta koja se posjećuju u danima hadža, a to su dva dana koja su u fokusu samog obreda hadža, budu dobro osigurana za više od dva pa i tri miliona hadžija. I same hadžije ponekad doprinose nezgodama zato što ne slijede upute koje su postavljene oko svetih mjesta, upute kako se ponašati", ističe Kavazović.
Uvjerenja je da je nesreća koja se desila na Mini upravo uzrok tome, da vodiči nisu poštovali znake koji upućuju kada, na kojim mjestima i kojim putem ići. "Svima nam je žao, ali uistinu vlada Kraljevine Saudijske Arabije ulaže velike napore da svim hadžijama pruži maksimalnu sigurnost prilikom obreda hadža", naglasio je reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u izjavi za Fenu.
tAko је то тачно, зашто су власти Саудијске Арабије смијениле неколико особа које су се бринуле о сигурности?
Nista cudno, koliko Saudijci i opcenito Arapi nemare za strance. Koliko je samo stranaca kod njih poginulo na gradilistima sto od nesigurnosti sto od nehumanih uvijeta. Kad vide hadzije vide samo ljude 2. klase koji im nose novac.