Svijet
35

U napadu u Berlinu ubijen muškarac iz BiH, tri osobe ranjene

Klix.ba
Foto: Bild.de
Foto: Bild.de
U Berlinu u gradskom dijelu Wedding, jučer je na ulici pucano na četiri osobe. Jedan mušakarac je smrtno stradao, dok su tri osobe ranjene, piše njemački Bild.

Kako navodi Bild, još nema informacija zašto su muškarci napadnuti, a žrtve su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Muškarac (31) je podlegao od zadobijenih povreda dok su ostala trojica teško povrijeđena. Prema policijskom izvještaju muškaraci su napadnuti dok su napuštali zgradu i ulazili u automobil.

Zadobili su teške prostrijelne rane, a jedan je reanimiran, ali bezuspješno te je podlegao od zadobijenih povreda na putu prema bolnici.

Prema riječima svjedoka, osobe koje su pucale su pobjegle u BMW-u koji je naišao na mjesto pucnjave gdje je ubrzo stiglo pet vatrogasnih vozila i tri vozila hitne pomoći.

Policija koja je izvršila uviđaj je ogradila mjesto zločina, ispitali su svjedoke i uzeli otiske. Pred bolnicom u koju je dovezen jedan od povrijeđenih okupilo se više od 100 poznanika i članova porodice koji su se sukobili ispred bolnice te je policija morala intervenisati.

Berliner Zeitung piše da je napadu prethodila svađa između rivalskih porodica koja se desila u petak u ugostiteljskom objektu.