{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Manili je rođena 7-milijardita beba na našoj planeti

S
31.10.2011. u 08:49
0
23
U Manili je rođena 7-milijardita beba na našoj planeti
0
Danica May Camacho, beba rođena u glavnom gradu Filipina, Manili, je 7-milijardita beba na našoj planeti. Malu Danicu su Ujedinjene nacije izabrale da bude jedna od malobrojnih koja će simbolično predstavljati prekretnicu svjetske populacije.
Danica May Camacho rođena je sinoć malo prije ponoći uz nekoliko stotina fotografa koji su čekali ispred porodilišne sale da ovjekovječe trenutak u Jose Fabella bolnici u Manili. Po rođenju težila je svega 2,5 kilograma.

"Ona izgleda tako divno. Ne mogu vjerovati da je ona 7-milijardita beba", tiho je prošaputala Danicina mama Camille Dalura dok ju je držala u naručju, prenosi Guardian.

Danica znači jutarnja zvijezda. Ona je drugo dijete Camille Dalure i Florantea Camachoa. Ubrzo po rođenju Camille je upoznala zvaničnike UN-a koji su joj došli u posjetu. Uprkos nekim kritikama o tačnosti ovih brojeva, zvaničnici su posjetili mamu i bebu u bolnici sa poklonima.

Porodica je primila i finansijski poklon u vidu školarine za Danicino obrazovanje kao i iznos novca dovoljan da pokrenu malu prodavnicu koju su željeli.

Djeca koja su označavala prethodne preokrete u svjetskoj populaciji žalila su se da je UN kasnije zaboravio na njih. Broj od šest milijardi stanovnika dostigli smo kada se u ponoć 11. oktobra 1999. godine, rodio sada već jedanaestogodišnjak Adnan Nević iz Bosne i Hercegovine. Matej Gaspar iz Hrvatske označio je pet milijardi.

"Kofi Annan je bio njegov kum, držao je mog Adnana u naručju kad je on imao samo dva dana i od tada se nisu javili", rekao je Adnanov otac, Jasminko Nević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: