Veliki arsenal
51

U kući američkog osuđenika pronađeno više od 500 komada naoružanja

Klix.ba
Policija u Los Angelesu u Californiji je pretresla dom jednog osuđenika te je pronašla više od 500 komada naoružanja, javlja BBC,

Policijski službenici su uhapsili šezdesetogodišnjeg Manuela Fernandeza nakon dvodnevnog pretresa njegovog doma u kojem je pronađen ogroman arsenal, tačnije, više od 50 komada naoružanja.

On je optužen da je bjegunac koji posjeduje oružje te zbog ilegalnog posjedovanja puške i spremnika visokog kapaciteta. Dan nakon hapšenja je pušten uz kauciju od 35.000 dolara.

Vlasti su saopćile da je stanica u Palmdaleu dobila dojavu da muškarac iz regije Agua Dulce udaljene 75 km sjeverno od Los Angelesa posjeduje ogroman arsenal oružja iako je osuđivan.

Prvog dana pretresa su pronađena 432 komada oružja, a drugog dana još 91 komad sakriven blizu njegovog doma. Zaplijenjeni su kompjuteri te druga elektronska oprema korištena za ilegalnu kupovinu oružja.

Istraga je policiju odvela do još jedne osobe, a radi se o ženi. Ona nije bila kod kuće kada je izvršen pretres, a pronađeno je još 30 komada naoružanja.

Amerikanci koji su osuđeni za ozbiljan kriminal gube pravo posjedovanja oružja. Izvor blizak istrazi je naveo da je muškarac vjerovatno kolekcionar bez planova da upotrijebi oružje za nasilje. Tu je i oružje staro desetljećima, a policija pokušava utvrditi porijeklo.

Istražitelji pripremaju slučaj protiv Fernandeza.