{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
U Kairu pokušali silovati francusku novinarku

21.10.2012. u 17:28
76
207
U Kairu pokušali silovati francusku novinarku
76
Reporterka France 24 Sonia Dridi napadnuta je u Kairu tokom izvještavanja za ovu francusku televiziju. Napad se desio na Tahrir trgu , na istom onom mjestu gdje je prošle godine napadnuta i silovana CBS-ova reporterka Lara Logan.


Dridi je objasnila cijelu situaciju rekavši kako je stajala na trgu i izvještavala kada ju je opkolila grupa muškaraca. Počeli su je dirati po cijelom tijelu, pokušavali joj svući odjeću te odvući je od kolege koji je bio na zadatku s njom i koju ju je pokušavao zaštiti.

"Konstantno ih viđamo, muškarce koji iskorištavaju žene", rekla je Dridi govoreći o zemlji iz koje je izvještavala.

Francuskoj novinarki bi se vjerovatno dogodilo isto što i Lari Logan da je nije spasio kolega Ashraf Khalil, dopisnik magazina Time i France 24.

"Bilo je najmanje 50 muškaraca oko nas koji su nas napadali, ali Ashraf je me bodrio i spasio iz cijele situacije", izjavila je Dridi, prenose francuski mediji.

Khalil je za Associated Press izjavio kako su okupljeni muškarci na protestima, njih nekoliko, odjednom 'poludjeli' i krenuli prema njima.

"Ono što sam mogao uraditi je samo da je zagrlim, jako stegnem ruke oko nje. Bilo je teško reći ko je u tim momentima od ljudi koji su oko nas, pokušavao pomoći, a ko ju je pokušao povrijediti", naveo je Khalil.

Francuska novinarka je također izjavila da joj je u jednom momentu neko od prisutnih govorio da uđe u kombi, ali da nije mogla biti sigurna radi li se o nekome ko joj želi pomoći ili je to samo bila zamka da je odvedu i siluju. Kako kaže, poslušala je kolegu i nije ušla u kombi.

Dridi se uspjela spasiti nakon što je zajedno s kolegom uspjela dotrčati do jednog restorana, gdje su zaključali vrata, a njih dvoje su tu ostali satima.

Napad na njihovu novinarku je potvrdila i francuska informativna TV stanica France 24.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: