Svijet
51

U indijskom gradu Pune otvorena kancelarija Počasnog konzulata BiH

FENA
U gradu Pune (pet miliona stanovnika), u indijskoj državi Maharastra u subotu je otvorena kancelarija Počasnog konzulata BiH za Maharastra i Goa.

Uz prisustvo velikog broja zvaničnika, kancelariju Počasnog konzulata su otvorili Sabit Subasic, Ambasador BiH u Indiji i Shatukuntala Bhausaheb Dharade, gradonačelnik Puna.

Ovim činom je novoimenovani Počasni konzul, inače istaknuti biznismen Suhas Mantri i formalno krenuo u realizaciju svog veoma ambicioznog programa, ukupnog povezivanja Maharaste i Goe s Bosnom i Hercegovinom, posebno u ekonomskog sferi.

Ovom prilikom je priređen i veliki prijem u prestižnom Kraljevskom zapadnoindijskom Tarf konjičkom klubu za najistaknutije predstavnike vlasti.

Predstavljajući zvanično gospodina Mantrija kao počasnog konzula ambasador Subašić je uz video- prezentaciju potcrtao ogromne mogućnosti koje BiH posjeduje i pozvao prisutne da se posjetom uvjere u neizmjerne prirodne ljepote i turističke potencijale, te neuporedivo gostoprimstvo naših ljudi.

Pune je jedan od najrazvijenih gradova u Indiji sa snažnom automobilskom, IT-industrijom, te snažnim rastom u svim drugim sektorima, saopćeno je iz Ambasade BiH u Indiji.