Otvoren Počasni konzulat BiH u Mumbaiju

F
FENA
8.10.2016. u 15:59
3
20
Otvoren Počasni konzulat BiH u Mumbaiju
3
Otvoren Počasni konzulat BiH u Mumbaiju
U Mumbaiju, gradu sa 23 miliona stanovnika, formalno je otvoren Počasni konzulat BiH.
Svečanosti otvaranja su prisustvovali predstavnici poslovne zajednice i istaknuti bizinismeni, predstavnici vlade države Maharastra, te predstavnici najznačajnijih medija, saopćeno je iz Ambasade BiH u Indiji.

Tako je počasni kozul BiH Suhas Mantri za Maharashtra i Goa i formalno počeo obavljati svoji funkciju u Mumbaiju.

Prethodno je otvorena kancelarija ovog počasnog konzulata u gradu Pune sa pet miliona stanovnika.

Obraćajući se prisutnima Mantri je istakao da je veoma sretan da je postao počasni konzul i da je siguran da će doprinijeti približavanju naroda BiH i Maharastra.

Počasni konzul Mantri je već u okviru konzulata uspostavio savjet za poslovnu saradnju, savjet za turizam i savjet za kulturno saradnju i u ta tijela uspio uključiti i mnoga značajna imena iz regiona.

Ambasador BiH u Indiji Sabit Subašić je obraćajući se prisutnima naglasio da su pred Konzulatom i počasnim konzulom veliki izazovi i mogućnosti.

"Uvjeren sam da u BiH od danas na prostoru Maharastre i Goe ima svoju instituciju koja će uspjeti zadovoljavati naše interese posebno u ekonomskog sferi", naglasio je ambasador Subašić.

Današnjim činom otvaranja Počasnog konzulata napravljen je važan korak u realizaciji projekta Ambasade BiH koji se odnosi na "pokrivanje" regiona potkontinenta mrežom počasnih konzula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: