Svijet
0

U eksploziji bojlera u ženskoj banji u Tokiju poginule dvije osobe

FENA
AP
AP
Dvije osobe su poginule a najmanje tri povrijeđene u utorak u eksploziji bojlera u ženskoj banji, saopćili su zvaničnici. Još jedna osoba kasnije je spašena iz ruševina, ali je njeno stanje ostalo nepoznato.

Podnevnu eksploziju izazvao je kvar na bojleru u jednospratnom aneksu popularnog kupališta "Shiespa", saopćio je policijski zvaničnik Junko Tada, javio je AP.

"Čuo sam iznenadni prasak. Kada sam skočio vani, vidio sam stup dima", izjavio je Miki Yamagishi, službenik u obližnjoj prodavnici.

Dvije osobe su podlegle teškim opekotinama, sudeći po vatrogasnim zvaničnicima.

Nakon što je vatra ugašena, vatrogasni zvaničnici krenuli su kroz uništenu unutrašnjost zgrade, koja je bila potpuno razorena, izuzev izuvijanog čeličnog okvira. Ruševine su pale na ulicu i pred susjedne stambene zgrade, razbijajući prozorska stakla.

Oko 150 spasilaca koristilo je pse kako bi pretražili ruševinu radi eventualno nestalih drugih osoba, sudeći po lokalnom vatrogasnom zvaničniku Junko Asasaki.

Shiespa je jedna ženska banja u centru Tokija s prirodnim izvorom vrele vode, kupatilom na otvorenom, saunom i salonom za uljepšavanje, sudeći po njenom web siteu.