Tokom ispita
0

U dvije eksplozije poginulo više od 80 osoba na univerzitetu u Alepu

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Najmanje 80 osoba danas je poginulo, a nekoliko desetina povrijeđeno od dvije eksplozije na univerzitetu u sirijskom gradu Alepu, saopćili su sirijski aktivisti.

Dvije detonacije dogodile su se dok su studenti polagali ispite. Uzrok eksplozija nije poznat, a vladine snage i opoziconi aktivisti optužili su jedni druge.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, čije je sjedište u Londonu, saopštila je da je podatak o broju žrtava zasnovan na izvještajima ljekara i studenata sa lica mjesta, prenio je Reuters.

Državna televizija je prenijela da se na univerzitetu dogodio "teroristički napad". Eksplozije su se desile u dijelu grada pod kontrolom državnih snaga.

Pobunjenici su ranije koristili automobile-bombe i samoubilačke napade u akcijama protiv snaga bezbjednosti.

U sukobima u Alepu nijedna strana nije mogla da odnese prevagu, pa je grad trenutno podijeljen. Pobunjenici tvrde da kontrolišu više od polovine provincije u kojoj se nalazi najveći sirijski grad, prenio je Reuters.

Državna televizija prikazala je kako najmanje jedno tijelo leži na ulici, dok gori nekoliko automobila. Oštećena je jedna univerzitetska zgrada.