{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Drezdenu Forum poljoprivredne politike 2010

F
24.10.2010. u 16:23
0
0
U Drezdenu Forum poljoprivredne politike 2010
0
U Drezdenu Forum poljoprivredne politike 2010
Drezden
Forum poljoprivredne politike 2010., koji će se od 27. do 30. oktobra održati u Drezdenu, SR Njemačka, je deseti po redu događaj ustanovljen 2001. s ciljem olakšavanja procesa kreiranja strateških odluka u zemaljama jugoistočne Evrope.
Predstavnici ministarstava poljoprivrede, vladinih i nevladinih organizacija iz poljoprivredno-prehrambenog sektora i ruralnih sredina iz jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Slovenija) te pretstavnici odgovarajućih njemačkih i međunarodnih institucija za politiku i razvoj, diskutovat će o politici i budućnosi, a koje se odnose na "Premoštavanje jaza: Poljoprivredne i ruralne politike jugoistočne Evrope nasuprot obaveza za priključavanje EU“.

Cilj ovogodišnje konferencije je jačanje implementacije politika za poljoprivredni i ruralni razvoj Evropske unije u zemljama jugoistočne Evrope od aspekta buduće integracije poljoprivrednog i ruralnog sektora iz regiona u EU.

Očekuje se da će učesnici, kao rezultat zajedničke diskusije, definirati plan sa smjernicama za odgovarajuće razvojne politike u jugoistočnoj Evropi.

Organizatori Foruma poljoprivredne politike 2010 su: InWEnt - Capacity Building International, Njemačka (InWEnt) i Njemačko društvo za tehničku saradnju (GTZ) preko Federalnog njemačkog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) u suradnji s Institutom za poljoprivredni razvoj u Centralnoj i Istočnoj Europi iz Lajbnica (IAMO) i Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG RRD), saopćeno je iz SWG RRD.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: