{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Drezdenu Forum poljoprivredne politike 2010

F
24.10.2010. u 16:23
0
0
U Drezdenu Forum poljoprivredne politike 2010
0
U Drezdenu Forum poljoprivredne politike 2010
Drezden
Forum poljoprivredne politike 2010., koji će se od 27. do 30. oktobra održati u Drezdenu, SR Njemačka, je deseti po redu događaj ustanovljen 2001. s ciljem olakšavanja procesa kreiranja strateških odluka u zemaljama jugoistočne Evrope.
Predstavnici ministarstava poljoprivrede, vladinih i nevladinih organizacija iz poljoprivredno-prehrambenog sektora i ruralnih sredina iz jugoistočne Evrope (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Slovenija) te pretstavnici odgovarajućih njemačkih i međunarodnih institucija za politiku i razvoj, diskutovat će o politici i budućnosi, a koje se odnose na "Premoštavanje jaza: Poljoprivredne i ruralne politike jugoistočne Evrope nasuprot obaveza za priključavanje EU“.

Cilj ovogodišnje konferencije je jačanje implementacije politika za poljoprivredni i ruralni razvoj Evropske unije u zemljama jugoistočne Evrope od aspekta buduće integracije poljoprivrednog i ruralnog sektora iz regiona u EU.

Očekuje se da će učesnici, kao rezultat zajedničke diskusije, definirati plan sa smjernicama za odgovarajuće razvojne politike u jugoistočnoj Evropi.

Organizatori Foruma poljoprivredne politike 2010 su: InWEnt - Capacity Building International, Njemačka (InWEnt) i Njemačko društvo za tehničku saradnju (GTZ) preko Federalnog njemačkog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) u suradnji s Institutom za poljoprivredni razvoj u Centralnoj i Istočnoj Europi iz Lajbnica (IAMO) i Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG RRD), saopćeno je iz SWG RRD.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: