{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje

S
22.10.2010. u 11:26
0
0
EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje
0
EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje
Globalna finansijska kriza značajno utječe na sve pore društva, kreirajući nove trendove poslovanja što je očito i u prehrambenoj industriji te maloprodaji. Promjena ponašanja potrošača uzrokovana padom kupovne moći potiče tvrtke u prehrambenoj industriji i maloprodaji da brže i efikasnije prilagođavaju strategiju poslovanja da bi uspjele opstati na tržištu.
Preuzimanja, spajanja korporacija, poslovno restrukturiranje, kao i konstantni razvoj novih proizvoda ključni su trendovi koji potiču konkurentnost ovog gospodarski dinamičnog sektora.

Hoće li se multinacionalne kompanije i dalje širiti u regiji i na koji način, koji su investicijski projekti interesantni za financiranje, hoće li ulaganja u inovacije biti dio ofenzivne ili defenzivne strategije, na kojim područjima možemo očekivati nova strateška udruživanja, koji će razvojni trendovi obilježiti sljedeći period, na koji način konkurirati na globalnom tržištu – samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na "Food, Drinks & Retail Areni 2010." - regionalnoj konferenciji industrije hrane, pića i maloprodaje. Konferenciju organizira Infoarena Grupa u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a održat će se 26. oktobra 2010. godine u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Cilj Konferencije je predstavljanje razvojnih potencijala prehrambene industrije, industrije pića i maloprodaje koji mogu potaknuti snažniji gospodarski rast, intenzivirati regionalnu saradnju te kreirati sinergiju među interesnim skupinama radi optimizacije troškova poslovanja.

Na Konferenciji će sudjelovati regionalni lideri industrije hrane, pića i maloprodaje koji će predstaviti svoja poslovna iskustva te raspravljati o budućim trendovima i izazovima s kojima se suočava ovaj gospodarski značajan sektor.

Konferenciju će otvoriti predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, a među govornicima su: Ante Todorić, izvršni potpredsjednik za Poslovnu grupu Maloprodaja, Agrokor; Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za Strategijske poslovne grupe i marketing te Poslovnu grupu Poljoprivreda, Agrokor; Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i većinski dioničar, Atlantic Grupa; Mujo Selimović, predsjednik Uprave i vlasnik, MiMs Grupa, Bosna i Hercegovina; Željko Zadro, predsjednik Uprave i suvlasnik, Tvornica šećera Viro; Miodrag Kostić, predsjednik uprave i vlasnik, MK Grupa i Sunoko, Srbija; Svetozar Janevski, predsjednik uprave, Tikveš, Vedrana Jelušić-Kašić, viša bankarica, EBRD, te brojni drugi predstavnici prehrambene industrije i maloprodaje. Detaljne informacije o programu Konferencije nalaze se na www.infoarena.hr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: