Gaddafijeve snage šalju pojačanja
0

U Bregi poginulo 10 pobunjenika, novi sukobi

FENA
U napadu na libijski grad Brega poginulo je 10 pobunjenika, a sukobi s državnim snagama jutros su izbili i u gradu Bir Ganam na Zapadnim planinama.

Zdravstveni zvaničnik Mohamed Idris izjavio je u subotu da su pobunjenici ušli tokom noći u Bregu na istoku zemlje i da je u granatiranju od strane snaga libijskog lidera Moammara Gaddafija i od nagaznih mina poginulo 10 pobunjenika.

Nije poznato da li je bilo žrtava na strani vladinih snaga, a po riječima Idrisa, pobunjenici su uhvatili četiri vojnika, prenosi je AP.

Neprekidna pucnjava i artiljerijska paljba mogla se jutros čuti iz Bir Ganama, gdje su pobunjenici držali poziciju najbližu prijestonici Tripoliju, koja se nalazi na oko 80 kilometara odatle.

Pobunjenici u obližnjem mestu Bir Ajad kažu da Gaddafijeve snage šalju pojačanje u Bir Ganam, prenosi Reuters.

Prethodnih sedmica, pobunjenici u Zapadnim planinama su ostvarivali stalan napredak, sa ciljem da zauzmu grad Garijan, koji kontroliše autoput južno od Tripolija.

Pobunjeničke snage ipak ne mogu da naprave značajniji prodor i zauzmu kontrolu nad većim dijelom zemlje, iako Gaddafijeve snage bombarduju i NATO avioni.

Njihove napore otežavaju podjele, loša disciplina i problemi sa snabdijevanjem.