Svijet
0

U Brazilu ubijeni Ante Stanić porijeklom iz Tomislavgrada

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ante Stanić, jedan od dvojice ubijenih u brazilskom gradu Jenipabu u saveznoj državi Rio Grande do Nort, porijeklom iz Tomislavgrada.

Stanić zvan Čarli zadnji put je u Tomislavgradu viđen prije pola godine, a kako javlja dopisnik Fene, bio je poznat kao pustolov i avanturist, dok su njegovi poslovi jedno vrijeme u Rusiji a kasnije u Brazilu "obavijeni velom tajne".

Tijela 57-godišnjeg Ante Stanića i 78-godišnjeg Faika Nekića, koji je imao švedski pasoš, pronađena su u subotu u jednoj kući u gradu Jenipabu - izvijestila je tamošnja policija, a prenio Fox News Latino i Tribunade Norte.

Prema dostupnim informacijama, Stanić i Nekić prethodno su mučeni, udarani i na koncu ugušeni s plastičnim vrećama u dvije zasebne sobe kuće u vlasništvu Ante Stanića, koji je u Brazilu navodno boravio preko deset godina.

Navodno je imao samo privremenu vizu za boravak u Brazilu gdje je provodio polovicu godine.

Narednik Maria Edileusa Félix izjavio je kako Stanić nije imao veze s kriminalom, ali da je u kuću volio dovoditi nepoznate žene.

Komšije su u subotu ispred Stanićeve kuće vidjeli jednu ženu, a policija istražuje je li ona pomagala napadačima. Utvrđeno je da je ukradeno Stanićevo vozilo te dragocjenosti iz njegove kuće.