Svijet
0

U bombaškom napadu u Bagdadu ubijeno četvero ljudi

FENA
Četiri osobe su ubijene, među kojima dvojica policajca, kada je autobomba u petak popodne eksplodirala u središnjem bagdadskom trgovačkom kvartu dok su irački suniti počeli slaviti praznik Eid al-Fitr koji označava kraj muslimanskog svetog mjeseca Ramazana.

Američka vojska, u međuvremenu, saopćila je kako sarađuje s lokalnim iračkim zvaničnicima i plemenskim starješinama na istrazi ubistva 15 civila - šest žena i devetero djece - kao i 19 sumnjivih pobunjenika u četvrtak u američkom zračnom i kopnenom napadu koji je imao za cilj pripadnike al-Qaide u Iraku sjeverozapadno od Bagdada, javio je AP.

U eklsploziji u Bagdadu također je ranjeno 15 ljudi, većinom civila, i oštećeno je nekoliko prodavnica i obližnjih automobila, saopćio je policajac koji je tražio da ostane anoniman jer mu nije bilo dopušteno da objavi informaciju.

Policajac je, pozivajući se na očevice, izjavio kako je sumnjivi bombaš parkirao svoj automobil pokraj priodavnica odjeće, pretvarajući se da je u kupovini na početku praznika koji obilježava velika gužva. Napadač je uspjeo pobjeći, dodao je policajac.