Horor u Tripoliju
0

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE / U bolnici nađeno 200 leševa, u magacinu 53

Sarajevo-x.com
(Foto: Reuters)
Na prizore strave i užasa naišli su strani fotoreporteri u bolnici u naselju Abu Salim u Tripoliju nakon žestokih borbi između pobunjenika i Gadafijevih snaga. Naime, u bolnici je nađeno blizu 200 leševa u raspadajućem stanju.

Prema pisanju stranih medija, ljekari i medicinske sestre su bolnicu napustili odmah po izbijanju sukoba između pobunjenika i Gadafijevih pristalica.

U bolnici su uglavnom ostale žene i djeca. Nađeno je 200 leševa. Nema zvaničnih podataka o tome ko je izvršio masakr, ali lokalni stanovnici tvrde da su to učinile Gadafijeve snage.

Prema izvještajima medija, tijela su u bolnici bila najamanje pet dana. Lokalni zvaničnici zatražili su pomoć pri identifikaciji i sahranjivanju žrtava, prenosi BBC.

Također, na stravičan prozor naišli su novinari Sky Newsa u jednom magacinu u Tripoliju. Tu su pronađena tijela 53 osobe, koja su pogubljene početkom sedmice.

NovinarStuart Ramsay kazao je da je vidio tijela i da je riječ o masovnoj egzekuciji.

Pozivajući se na izjave očevidaca, Ramsay navodi da je 150 ljudi ubijeno na tom mjestu 23. i 24. augusta, dok su se pobunjenici borili da zauzmu Tripoli.

Jedan mještanin rekao je da su žrtve većinom civili i da su ih ubile snage Moamera Gadafija.

U međuvremenu, libijski pobunjenici rekli su da nemaju konkretnu informaciju o tome gdje se nalazi Moamer Gadafi i njegovi sinovi.