Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Divljaci... Nikada necu shvatiti kako mogu takva neprocjenjiva blaga da unistavaju! Nikada konkretno nisam mogao shvatiti minimalizam u dusi onih koji su palili vjecnicu, obarali stari most, minirali Ferhadiju u Banjaluci... Cemu ljudi, zasto, kako vas ne boli raditi to, moci gledati, nositi na dusi... Mozda ju jednostavno i nemate... Divljaci...
Iranskog Šaha su skinuli nezadovoljni građani i uveli Islamski šerijat sa vrhovnim vođom Ajatolahom. Odmah počinje rat sa Irakom u kojem SAD pomaže tajno i jednu i drugu stranu. Iran je okrenuo leđa SAD i ovi im se sada svete (razlozi su naravno ekonomske prirode, poralela sa S. Arabijom)! Čak je Amerika i podržala iračku okupaciju Kuvajta kao iračke pokrajine a godinu nakon toga stali su u odbranu Kuvajta (Kuvjat je platio 250 milijardi $ vojnu intervenciju). Taj rat, zalivski, koristio je svim koalicionim snagama. Čak je i SIrija bila dio te koalicije (najvjerovatnije nesvjesna kako je Sadam namagarčen). Iran svo vrijeme opsjednut sankcijama (javnim i tajnim) gradi svoju industriju i vojne kapacitete. Danas je Sirija u vojnom odbrambenom savezu sa Iranom, što naravno mnogima smeta. U regiji jedino Iran i Sirija nisu pod uticajem SAD i to naravno smeta. Pogotovo što je Sirija jedina zemlja mimo nato-a i Partnerstva za mir koja ima izlaz na Sredozemlje. NASTAVIĆE SE
@hmh 1. Izrael je država koja je nastala na dijelu palestinske teritorije a kasnije se ta okupirana teritorija širila na još veći dio Palestine. Čim su UN dodijelile (kao milostinju zbog holokaustu) teritoriju Izraelu, počeli su ratovi. Oni traju do današnjih dana. Izrael je na istorijskim teritorijama koje su hiljadama godina naseljavali drugi narodi tako da ne stoji činjenica da su to njihove teritorije. Takođe u ratu 1967 okupiran je sirijski Golan koji nije oslobođen ni 1973 kada je Egipat uspio da povrati Sinaj ali pod uslovom da bude demilitarizovan. Tada je počela protekcija SAD nad Egiptom u vidu vojne pomoći i zauzdavanja strasti prema Izraelu. Sirija je ostala okrnjena za dio prebogate teritorije. Iran u svemu tome učestvuje preko Hezbola i Hamasa ali i direktnim špijunskim aktivnostima. Do 1979 godine i Islamske revolucije Šah je sarađivao sa Amerima od kojih je dobijao i podršku i vojnu pomoć! NASTAVIĆE S
Walmart i usaid momcima dao snajpere i obeco im da ce bit poslovođe kad naprave walmart umjesto unesco pijace....
daj bolan pogledaj malo ima li lopate gdje u blizini.kažu da jako dobro liječi dosadu i glavobolje.
@Kudronije To što si napisao je za nove diskusije. Niko nije ovdje došao i širio blagostanje. I isti ti što su nabijali na kolac će za svoja djela odgovarati. Kao i svi mi - to nije sporno. Pitanje je Sirije... Ja vam sad kažem da sada IRAN i USA sarađuju al vi ćete da mi se smijete. USA je napala IRAQ i AFGANISTAN da pomogne IRAN-u! IRAN, USA, UK i IZRAEL su tiha koalcija koja vlada cijelim svijetom. Žao mi je što to ovdje niko ne razumije i misli da su IRAN i USA neprijatelji. Nekad bilo, sad se pominjalo!
pa šta očekivat od stoke koja je i kipove bude uklesane u planinu prije hiljade godina zoljama i topovima rušila.
Koliko mržnje zarad tumačenja iste vjere, Islama! Odgovorio bih mnogima ali to je bez predmetno. Vratite se malo u daleku istoriju i pogledajmo ko je ovdje bio prije okupacije od 500 godina? Ko je donio svu tu kulturu nabijanja na kolac? Isti oni divljaci koji se tako brutalno obračunavaju između sebe zarad politike u Siriji. Dosta više sa divljaštvom.
@ignorance Ratuju Shiti Vs Sunniti ... sukob je star koliko gotovo i Islam (20-ak godina poslije smrti Muhameda a.s.) Shita ima 15% i kontrolišu svu vlast!!! Sada se diglo 85% naroda ... ali oni to proglašavju teroristima?!?!?! Iran naravno podržava Assad-a ... Samo All.ah da podari pobjedu... niko drugi ... ništa više ... Samo All.ah.
Užaš...paralela s Vijećnicom....opet se sve ponavlja u 21 stoljeću.Varvari.A sve posmatraju svjetske velesile.Nek im je na čast i dušu.
iskren da budem, ja i ne znam tačno ko ratuje i zbog čega u Siriji. znam da je jedan dugo na vlasti (Assad) a drugi hoće da ga sruše (pobunjenici).
Ne zna se ko je gori, komunjara Assad ili vehabijski teroristi (stari plaćenici Zlapada) koji ga napadaju
Muamer je \'92 na sjednici Arapske Lige tražio da se bombarduje Sarajevo da bi se zaustavili \'anti-jugoslovenski teroristi\', cijeli rat je Miloševiću i JNA/VRS slao naftu, dijelove za tenkove itd. Jedini glupan ovdje si ti a još veći od tebe ti koji ti kliknuše plus. Glupavi balijice bez grama mozga u glavi.
Mrzimo AlKaidu van Sirije, u Siriji je naoružavamo i podržavamo
Šta ovi štrumpfovi sa šugavice traže...da li je ljubomora proradila. U životu nisam gledao utakmicu na kojoj sudije kradu nekoga kao što su čelika protiv vas. Svraka ide namjerno da slomi nogu momku a samo žuti dobije. Sudija sira nekoliko puta ofsajd za čelik kad ga nije bilo. Kod drugog gola adilović u ofsajdu 2 metra. Pametbom dovoljno. Sve sudije rade za vas a za to je zadužen nijaz brković. Kaže on meni da sudiju vukasovića, bjelicu i jakupovića kupi ja janje.Sram vas bilo...cijela država je vas zamrzila.
Naprijed slobodna vojsko Sirije ! Naprijed ! Uz All.ahovu pomoć stvorit će se pravi Muslimanski Ummet ! Crne zastave će uskoro da se vijore na putu za Jerusalem ! All.ahova volja se ne može zaobići!!! A vi \"navijači\" Assad-a, dođite pameti i shvatite jednom šta se dešava !!!