Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemojte nivi koristit njihovu naftu i nemojte više dolazit tamo ni ko turisti, i kvita ste. Usput, izgradite ono što ste pomagali da se sruši avijacijom.
ja mudre izjave političara to je mogo i moj 2 godine star unuk isto reč
HAJ DA VIDIM KO NIJE MIJENAO GAČE DVAJES DANA???? JA NIJESAM , NIT HOČU NITI PLANIRAM
@SuaveAcecino SLOBODNO IDI U PM
@SuaveAcecino PAJDICE I TI SI MOJU PRVI POVREDIO
Za vrijeme 2 Svjetskog rata iz Evrope u pravcu bliskog Istoka i sjeverne Afrike otislo je priblizno 48 miliona izbjeglica. Svi su primljeni bili i najtoplije docekani. A vi niste u stanju da primite 2 miliona izbjeglica koje bjeze iz rata koji ste VI gospodo prouzrokovali. Na sta je covjek spao nevjerovatno... Sramite se.
a što ne mogu mitomanije, bože sačuvaj. kakvi ste vi samo ljudi, za ne povjerovat. 40 miliona na bliskom istoku i sjevernoj africi je i više nego vic. brojke se računaju u stotinama hiljada a ne u milionima i niko nije trčao po bliskom istoku, te možeš nabrojati na prste, nego su svi bježali u maroko i alžir. španjolci iz građanskog rata najviše su bježali u francusku, meksiko i ameriku, a 50 000 je otišlo za sjevernu afriku.
talijani koji su bili proitv musolinija (70 000 izbjeglica), velika većina je završila u sjevernoj africi. jedini značajniji val izbjeglica je bio u palestinu od strane židova koji su bježali u to doba pripream pred rat. poslijeratne migracije su pak bile značajnije, pa je čak 3-4 miliona poljaka se premjestilo iz SSSR, pola miliona ukrajinaca je izbjeglo iz poljske u ukrajinu, čečeni, inguši, dagestanci, krimski tatari, latvijici i finci su bili premještani u sibir i centralnu aziju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
neka ih nek dolaze i treba da dolaze svaka je bjelosvjetska šuša huškala na arapsko proljeće,na "demokratiju i ljudska prava",đe su se dvije evropske babe sastale tu se prelo o svrgavanju diktatora ,o boljem sutra i još boljem preksutra...sad kad ste im razje.... i juče i danas i sutra sad im poručujete da ne dolaze,e ne može tako NEKA IH,NEK DOLAZE I TREBA DA DOLAZE
Uvijek je bilo dobrih ljudi koji su spremni pomoci onima sto se nadju u nevolji.Iskustva ipak pokazuju da se naj bolje uzdati use i u svoje kljuse.
pa gdje je sad ona retorika sa pocetka vala, kako su dobrodosli... sjecam se na pocetku kako su kritikovali madjare kad su poceli zatvarati granice sa srbijom, a kad je to isto pocela austrija i slovenija onda se odjednom prica promjenila