Komentari (233)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znaci paljenje knjiga... na sta me to podsjeca.... a da, inkvizicija, nacisti, a ovaj je izgleda kombinacija to dvoje!
@nosilaihdrina aman zaman islamisti.To nema ni u nadrealistima.Jadan ti jesi li spavo'ikako nocas.Oci ko u kalkana dok vijest docekas.Pi.cka li ti materina mitomanska.
@nosilaihdrina treba zapalit i turski koledž u sarajevu, gdje se mali mahir ubio...
E stoko palite kad neznate citati.Ovako je i Hitler palio po Njemackoj,i zabranjivao knjige.Kakve veze knjiga ima sa onim sto se dogodilo.
I četnici su isto ovako palili. Sjetite se Vijećnice.
Paljenje/unistavanje knjiga samo po sebi ne moze da bude karakterisano kao negativno ako se prvo ne razmotri sadrzaj tih knjiga i poruke koje one promovisu. Na primjer, ako knjiga kao Mein Kampf pretstavlja, ili je barem pretstavljala, veliku opasnost za citavo covjecanstvo onda je normalno da takva knjiga bude unistena. Isto je i sa svim sretstvima informisanja - sjetite se samo one radio stanice u Ruandi sto je danima pozivala na genocid i ispirala mozak genocidnom propagandom.
Imam i ja jednu Gulenovu knjigu...cini mi se da se zove Beskrajna svjetlost. Onako fina knjiga. Nisam za to da se knjige pale, jer u njima zna biti dosta toga korisnog. Polahko, vrijeme ce pokazati ko je i zasto smislio sve ovo i iz kakvih razloga. Imam osjecaj da je Davutoglu vec ranije znao za ovo i da je zato dao ostavku. Postenjacina covjek, nece protiv svog naroda. Ovaj Bilmez Yildirim, kako se vec zove, vidjecemo sta ce sve da uradi. A ne treba nekog pravog zdravog otpustit. Nidje veze.
Pa, nije đaba što predsjednika večina Turaka zove fašistom!
Sve mogu shvatiti ali ne mogu da shvatim zasto Bosnjaci drukaju za Tursku i Erdogana. Evo kad je bio rat svu pomoc sto smo dobili od Turske mogla stati u jedan kamion i to dzamija djelila. Istina shvacam Izetbegovice sto drukaju i vole Tursku (da je i mene zapalo makar pola vrece i ja bih). Da li je to neka vrsta Svedskog sindroma sta li ?
Stockholmski je sindrom paša, švedski je stol :))
@A1fa u pravu si malo sam polupao loncice, vrucina sta li
Boze, jest lijepo vladati praznoglavim narodom koji u zivotu niti jednu knjigu nije procitao, a pali iste.
hakala hakala. gururururru allah ekber gururururu
A kad se Kur an zapali onda vama odgovara.Jeli tako guslari.Onda nije fasizam.Kad zabrane marame nosit ni tada nije fasizam.Kad ubijate muslimane sirom svijeta opet nije.E nece vise.Novi svjetski poredak se pravi.Broj jedan su muslimani a broj dva svi ostali.Ako nastavite ovo gore navedeno idemo u 3 svjetski ili vjerski rat.Kako hocete ali mi smo jaci i pobjeda nam je obecana.Vi ubijate nas odavno i samo Bog zna koliko nas pobijete svaki dan.I zidovi i krscani,budisti,ateisti.Svi ste isti.
@ninina Allah je moc koju ti ne osjecas.Tebe je strah smrti a nas zivota.Nemozete ubiti milione muslimana a da se ne vrati kad tad.Mora to prestati uskoro jer je nepravda.Nastranu ISIL zidovski to mi nismo.Cinjenica je da su sve muslimanske zemlje ratom zahvacene ili ce biti uskoro.Ovo ide prema konacnom obracunu svakako i neka je Bog na pomoci pravednim.
@MRZIM NEGATIVCE i dan danas cine zajedno sa izraelom.Pobili jevreje i protjerali ih planski medju muslimane opet.Bolan ovo se radi planski hiljadama godina.Nije ovo od juce niti je Erdogan.Hoce da zavladaju svijetom i uniste islam-istinu.Ovo je licno protiv Boga i njegovih robova.Bice armagedon,nije ovo duga vijeka.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Razuzdana stoka.
Moj Edo kad bi komentare procito vidio bi kakvu si bagru ostavio.
- Sofija je, čim se pojavila na splavu, iskusno prišla mladom Ražnatoviću, pa ga je s leđa obuhvatila oko struka, dok se on uopšte nije opirao. Naprotiv, zgrabio ju je i više nije ispuštao iz ruku. Svi prisutni su primetili da se Veljko i Sofija ponašaju kao par, a dok su se na splavu nizali hitovi narodne muzike, u njihov separe pristizale su nove ture, i oni su nazdravljali i ispijali alkoholna pića. Iako su druge devojke obletale oko Veljkovog stola, on je gledao samo u Sofiju, koja je vidno
SRAMOTA.
zasto pale knjige to nije u redu
EEE Hico sto nam ove preko Drine ostavi.U 6 sati ujutro naviju sat da cuju vijesti iz majcice Turske.Njima ti moj Hico nije valjao ni Ataturk ni Sulejman ni Mehmet a evo i sultan Erdogan nevalja.Guslaju 600 g.samo o njima.Murat ih pregazio na Kosovu moj Hico pa su nekakve kosti nosali uzduz i poprijeko,nepoznat neki ritual uz pratnju truba i gusli.Jos vicu da su pobjedu odnijeli.Nemozes ni klix otvorit moj Hico.Trolaju li trolaju.Meni se cini Hico da oni nemogu bez belaja.Ciganska posla.
Meni je neprijatno koliko si ti glup. To se zove transfer blama.
@3iksa trolam namjerno vlasima.Jel demokratija ili nije.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
erdoganovi fundamentalisti nepismeni
Ipak krv nije voda, jer ovako je 2014 zapaljena zgrada Arhiva BiH, gdje je uništena građa neprocjenjive vrijednosti.
@the đematlija Otac ti je majmuna napravio, ali ne greškom nego prirodnim slijedom...
@the đematlija Čim svojim komentarom ili komentarima nisi na patriJotskoj valnoj duljini odmah kreću etiketiranja i vrijeđanja. Pa ja već odavno nosim etikete, ustaše, fašiste, nacionaliste, šoviniste, klerofašiste, škutora, šokca, bobanovca, a evo od sada i umno poremećene osobe. Ne sumnjam da će se niz nastaviti...