Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa i jeste ubistvo
uskoro ako Bog da
Zabraniti carski rez moze kostati mnogo zena i djece zivote! To samo jako bezosjecajna ili glupa osoba moze smisliti!
Nisam pro-abortus, ali u nekim situacijama nisam ni anti. Sve zavisi od slucaja, i od sedmice gestacije naravno. Kako kkkkk kaze, bolje je i na vrijeme abortirati dok je plod jos embrijo nego dijete poslije rodjenja ubiti, maltretirati, zlostavljati. Sada postoje rani testovi s kojima jos prije momenta kada zena treba menstruirati se moze znati da li je trudna ili ne. Znaci jos prije 4 sedmice trudnoce! Tako mogu i osobe koje se odluce na abortus rano ga uciniti, i ne cekati dok pocne srce embrija da kuca (sto se desava u 6oj sedmici). Ne samo zena vec i muskarac je odgovoran! Koliko znam, dijete pravis zajedno! I muskarci su cesto ti koji ne zele duplu protekciju (pilule i kondom naprimjer) i izvrsavaju pritisak na djevojku da abortira. U Islamu ima razlicitih misljenja. Neki kazu da ne smije nikako, neki da je dozvoljeno do 6. sedmice, neki da je dozvoljeno do 120 dana (kada ruh ulazi u tijelo).
Kada uvedete serijat i krenete u dzihad bit ce opet Zagreb i Beograd turske mahale
ovdje se sve i jedan muskarac zgrazava na abortus, a znam masu cura koje su bile prisiljene abortirati jer njihovi dragi momci nisu htjeli ni cuti jos za dijete. jos ih puste same da se povlace po domovima zdravljai prolaze kroz pakao abortus nije ubistvo. cao
Hvala sto koristis moj nick i pises ovako bistre i dubokoumne postove :) Slatko.. :)
molimo xyz da ostavi broj tel. imamo nesto da razjasnimo u 4 oka...
podrzavam pravo na abortus, da se mene pita uveo bih pravilo prva dva u pola cijene a treći gratis...
Ko ga zna metnut i ko ga zna primiti, zna i odgojiti.
Meni se cini da ti fakat ne znas sta pricas :S Svako koristenje zastite je onda potencijalni fetus.. pa samim tim i ubistvo, jel tako? Po tome se ne bi smjela ni zastita koristiti.. fakat gluposti pricas. Ali i ne cudi me, jer glupa jesi sigurno. Ne znam koliko imas godina, ali da ti se omakne, bas bih voljela da te vidim. Tebi, ili tvom nekom.. a da nemas uslove za odgajanje djeteta. A sudeci po tvojim stavovima, pretpostaviti se moze da si neka velika vjernica, pa ti mozak ispran. Koliko puta su i sami doktori savjetovali abortiranje za neke trudnoce, al bitno je sta Erdogan kaze. Crknite zene, i obavezno radjajte prirodnim putem i kad dodje do komplikacija. To je izazov, sto bi vjernici rekli. Uostalom, svako sam treba da odluci o tome, i ne trebate se ni ti, a ni Erdogan petljati u to.. Toliko od mene...
naravno da trebA ZABRANITI ABORTUS ! rezltat ce biti mnogo vise Turaka, a manje .k.u.r.v.a.l.u.k.a..jer ipak nije bas tako jednostavno otici kako gore jedan u komentaru rece do Rusije, Bugarske, ili Bosne na abortus.. da se razumijemo, izrazito sam za abortus kad su upitanju krscanske zemlje, narocito evropske i USA, a pogotovo kad je u pitanju Smrdija... ipak je sigurnije i svrsihodnije genocidasko zlo uklonuti preventivno !
Ne kontam zašto se vi toliko palite, pa uredu je da žene imaju pravo izbora, a ako to već nije moralno opravdano one će se nositi s tim čitav život... Ali zabraniti carski rez???? Ovod IDI.OTA treba na LOMAČU odmah staviti!!!!!! DEB.IL NESPOS.BNI, tačno ne zna u šta se petlja!! Jel to on možda doktor pa zna kako treba porađati djecu???!!! Ne mogu da vjerujem kakvih idi.ota ima na svijetu!!
@ampak kaze: \"ampak, ogranicen si ko balkon...mozda ti kad postanes premijer Turske, brzo ces sve to da promijenis..dozovi se covjece, knjigu u ruke i uci! a sto se tice Erdoana, covjeka ustat pa spomenut, da je nama jedav ovakav...Bog\'do... \" ---------------------------------- puno teksta napisala a bas nista rekla ... jesi li za ukidanje dzehennem-frendly kamata, poroda na carski rez i abortusa ili nisi ?!
bolje abortirati nego dijete ostaviti u dom??? ti da imas gram mozga ne bi ovo izjavio/la. Boze kakva je ovo kazna pa sa ovakvim i.d.i.o.t.i.m.a moramo dijeliti planetu
da zena sam...i naravno da ovaj zakon ne vrijedi u izuzetnim slucajevima kao sto je silovanje i sl., ali ubiti dijete samo zato sto nekome u datom trenutku ne odgovara da ga rodi je zlocin koji mora biti kaznjen, zao mi je sto to tvoj plitki mozak ne moze svariti, ali zato postoje ljudi koji su sposobni da koriste mozak i donesu zakon za kaznjavanje tako gnusnog cina
To bi trebalo ostaviti zenama pravo da biraju. Do 10-e sedmice neka izabere sta ce. Nije dijete igracka....a ako se neki ne smatraju dovoljno spremnim i sposobnim za odgoj, bolje i abortirati na vrijeme nego dijeti ostaviti u dom, napustiti, ubiti kad se rodi, zapostavljati i od njega/nje napraviti sutra umnog bolesnika... A svi ce za sve odgovarati.