Svijet
1

Turkinja i Ruskinja se spore oko mladića koji je godinama u komi

Anadolija
Mladić koji se od 2008. godine nalazi u stanju kome, nakon što ga je u Antaliji udario autobus, osoba je oko koje se spore jedna Ruskinja i jedna Turkinja.

Ruskinja Tanja Kuklina tvrdi da je taj mladić zapravo njen sin Pavel koji je navodno nestao 2004., kada je imao 27 godina. Spomenutu osobu Turci danas zovu Umut, a brigu o njemu vodi Turkinja Gulsum Kabadayi.

Kabadayi pojašnjava kako nije riječ o nestalom Pavelu, te da "Umut uopće ne liči na njega". Pojasnila je kako je obavljenim testovima utvrđeno kako je Umut zapravo rođen 1992. godine, te da nema 27 godina kako navodi Ruskinja.

"Ja sam spremna čak i da ugostim Tatjanu koja tvrdi da je majka Umuta. Neka se uradi i DNK test pa će onda sve biti jasno. Taj mladić čiju sliku su mi pokazali sigurno nije naš Umut. Umuta ću prepustiti nekome drugom samo kada država utvrdi pravu istinu", kazala je Gulsum za AA.

S druge strane, Turkinja tatarskog porijekla Leyla Samiloglu koja razumije ruski ističe da Umut, zaista, ponekada izgovara neke ruske riječi.

U mjestu Aksu u Antaliji 30. avgusta 2008. godine autobus je udario mladića čiji identitet nije poznat. Nakon toga mladić je pao u komu iz koje se do danas nije probudio.

Turkinja Gulsum Kabadayı je dobrovoljno prihvatila da se brine o ovom mladiću te mu je dala ime Umut.

Međutim, Turkinja Gulsum učestvovala je u televizijskim emisijama gdje je govorila o ovoj svojoj nevjerovatnoj životnoj priči, nakon čega se pojavila Ruskinja koja tvrdi da je Umut ustvari njen sin.