Pronađen u Turskoj
1.5k

Dino Kurtović ponovo sretan u zagrljaju majke

Klix.ba
Dino sa majkom
Dino sa majkom
Potraga za Dinom Kurtovićem iz Zenice je okončana. Informaciju o pronalasku sedmogodišnjeg dječaka saznali smo od njegove tetke Edne Ramadan koja je potvrdila da je Dino pronađen u Turskoj.

"Informacije smo dobili od jednog čovjeka iz Turske, koji je želio da ostane anoniman, jer je Dinin otac ostao u Turskoj zaštićen u azilu. Zahvaljujući tom čovjeku, otišli smo u Tursku sa svom dokumentacijom i Sead, Dinin otac, nam je morao predati dijete, ali on nije uhapšen niti kažnjen", rekla nam je Ramadan, koja je sa Dininom mamom Lejlom Kurtović 20. februara otišla u Tursku.

Lejla je sa Dinom u Zenicu došla 24. februara u večernjim satima i trenutno ne želi davati nikakve izjave za medije, jer narednih sedam dana želi provesti samo sa svojim sinom za kojim traga od 30. jula 2011. godine, od kada je raspisana potjernica, nakon što ga je otac Sead odveo u nepoznatom pravcu.

Kako ističe Ramadan, sve zahvale pripadaju čovjeku koji je javio za Dinu u Turskoj, te gospođi iz ambasade Bosne i Hercegovine u Turskoj Jasminki Ustamujić, koja je pomogla Dini i Lejli da se vrate u Zenicu.