{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tsipras: Novac nikada nije došao do grčkog naroda, to je bio novac za banke

8.7.2015. u 12:06
15
77
Tsipras: Novac nikada nije došao do grčkog naroda, to je bio novac za banke
15
Premijer Grčke Alexis Tsipras i Predsjednik Vijeća Evrope Donald Tusk obratili su se danas delegatima u Evropskom parlamentu.
Predsjednik Vijeća Evrope Donald Tusk tvrdi kako će eventualni neuspjeh dogovora sa Grčkom utjecati i na Grčku i na ostatak Evrope.

On je naglasio kako bi odsustvo konačnog rješenja dovelo do bankrota Atine, dodajući kako bi Evropa i Grčka zajedno trpjele posljedice ukoliko se u narednih nekoliko dana ne dođe do kompromisa.

"O tome ne trebate imati nikakve iluzije", rekao je Tusk u govoru pred Evropskim parlamentom ističući da su za krizu odgovorne obje strane.

U istoj sali bio je i grčki premijer Alexis Tsipras koji je obećao da će Atina dati svoj prijedlog za dva dana.

"Želim da me razumijete – prijedlozi naše vlade neće donijeti novi teret za porezne obveznike u Evropi. Budimo iskreni, novac koji je Grčka dobila nikada nije došao do grčkog naroda. Taj novac je bio namijenjen spasu grčkih i evropskih banaka", zaključio je Tsipras.

Pojedini delegati u Parlamentu podržali su grčko odbacivanje prijedloga kreditora ističući crvene kartone na kojima je ispisana riječ "Oxi" ili "Ne".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: