Svijet
47

Trump: Ukoliko ne pobijedim sve će biti veliki gubitak vremena i novca

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump izjavio je danas, nekoliko sati nakon početka izbora, da bi njegov poraz ukazao na "veliki gubitak vremena i novca".

Trump je u razgovoru za ekipu televizije Fox izrazio potencijalno razočarenje ukoliko rezultati izbora pokažu da je njegova suparnica iz Demokratske partije Hillary Clinton odnijela pobjedu i postala predsjednica Sjedinjenih Američkih Država.

"Ukolio ne pobijedim smatrat ću protekli period velikim gubitkom vremena, energije i novca", rekao je Trump tvrdeći da je na dugotrajnu kampanju potrošio svojih 100 miliona dolara.

Također, Trump je rekao da posljednje ankete prikazuju lažnu sliku vjerovatne pobjede Hillary Clinton zbog činjenice da je njegovim posljednjim govorima prisustvovalo više od 20 ili 30 hiljada ljudi.

Danas se bira 45. predsjednik SAD-a i njegov potpredsjednik. Paralelno sa predsjedničkim izborima održavaju se izbori za 12 guvernera, sve delegate u Predstavničkom domu i pojedine članove Senata.

Posljednja birališta bit će zatvorena oko 4 sata ujutro po našem vremenu, a tada će biti poznati i prvi nezvanični rezultati.