Komentari (246)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na audijenciju kod Pape zene moraju imati crni veo na glavi, odjecu bez dekoltea i pristojne duzine. Papa je vjersko lice a saudijski kralj ne. I ja sam u Istanbulu lagani sal preko glave stavila u Plavoj dzamiji. Jbg, takva pravila. Niko me nije tjerao da idem u nju.
E glupi Saudijci. Svi mi se gadite. Jedino sto do sada niste isprljali svojim ambicijama su Mekka i Medina. I znamo da tamo necete zulumariti. Papa Franjo je kul lik. Lajk za papa Franju.
Melanija samo sto nije naskocila na Franju. A vjerovatno se ni on ne bi previse bunio. Dokazao je do sada mnogo puta da je covjek. Dobar covjek :)
bolje što se nie pokrila u Saudiji jer bibilo haram da qurwetine europske i amerićke glume muslimanke, al ovu u vatikanu more jer svi znamo da su qurve i papa zna da su qurwe a pokrivene jer him crkva dopušta da se qurvaju a prave se dobre.
Hriscanke po svojoj volji i savjesti, pokrivaju kosu velom u crkvi, manastiru itd. To rade da bi u hramu Bozijem, pokrile svoje ukrase (kosu) jer tu dolaze da uznesu molitvu, a ne da se pokazuju. Zene u Islamu se pokrivaju da ne bi muskarce navele na blud. To je ogromna razlika.
Pa i zena koja klanja a nije inace pokrivena ce se pokriti za vrijeme molitve.
Neko stoji iza svojih principa i ne gazi ih ni zbog koga. Kao npr. Merkelova koja je isto nedavno bila u posjeti i nije bila pokrivena.
@Rapsodia postoji nesto sto se zove postovanje domacina i kucnog reda.
Slusaj @smell Predsjednica Skupstine Srbije je stavila maramu na glavu kad je bila u posjeti ako se ne varam Iranu. Ja sam tada napisala da je iz postovanja. Ali, i dalje stojim da se gore pomenute dame nisu pokrile iz principa, a to nema veze sa postovanjem.
Picom ga hrani
svoje cijene a druge ne...jos mu kreten seik dao 1,3 milijarde vrijednosti u poklonima
Nije papa njegov, Trump je prezbiterijanac. Ali, kako bi ti to mogao znati.
Ja koliko znam u Vatikanu je to obavezno, samo katolicke kraljice i princeze umjesto crnog mogu nositi bijelo, a glave moraju pokrivati. U Saudijskoj Arabiji je zenama drzavnika dozvoljeno da ne pokrivaju glavu. Ovi novinari sve preokrenu. Nije da sam ljubitelj Trumpa, ali ova vijest je nakaradno predstavljena.
Ok a sta je Ivanka onda, nije zena drzavnika. Progledali im arapi kroz prste
@registrant ni ivanka nije morala, sve zene koje nisu muslimanke i ne zive tamo ne moraju pokrivati glavu... na svoju odgovornost naravno tj. moze im se desiti da ih neki pomahnitali saudijac napadne.. ali ivanku sigurno nece napasti
Pa jarani moji logicno da ce staviti veo u Vatikanu nego u Arabiji. Da je stavila u Arabiji ispalo bi da se ulizuje ili jos gore da se porodica Trump podređuje Arapima. S druge strane, Vatikan nema pravu političku moć, vojsku ili ekonomiju vec duhovni autoritet. Zato se pokazivanje postovanja ne moze protumaciti kao ulizivanje jer nema Vatikan nista opipljivo da ponudi amerikancima
kako saudiski kralj plisno postuje zene takvo je postovanje i dobio!!!! trebala je gola izaci u saudiskoj arabiji
@TITOV_PIONIR, da, i sve mu je sjenu stiklom gazila, i neka je
ovaj krenuo na ekskurziju
Zlato i dijamanti: Trump od kralja Salmana dobio jahtu, pištolj, sablju, ogrtače, satove… a od pape Franje knjige Martina Luthera Kinga. To je razdjelnica između bahatosti i posvemašnje materijalističke osionosti kralja Salmana "čuvara dviju svetih džamija" (sic!) i franjevačke skromnosti isusovca, pape Franje... Sapienti sat!
Svetom Ocu svi pokazuju postovanje jer zraci dobrotom i poboznoscu, Kristov namjesnik na zemlji!
moj nije
@Dollar Nisam ni rekao da je tvoj balvane. Citaj!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
svi oni moraju papi na "pregled" ma kako se zvali
toliko o njihovom poštovanju islama i kršćanstva ali i poštovanju muslimana i kršćana prema svojoj vjeri.
sta, a ovdje nema kicenja