Svijet
33

Trump promijenio mišljenje o Clinton: Vrlo je jaka i pametna

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Donald Trump je tokom predizborne kampanje uglavnom vrijeđao svoju protukandidatkinju Hillary Clinton, nazivao je pogrdnim imenima i pokušavao je osramotiti. Nakon pobjede na predsjedničkim izborima promijenio je mišljenje i sada za Clinton ima samo riječi hvale.

U intervju za emisiju "60 Minutes" novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump pohvalio je svoju protukandidatkinju Hillary Clinton rekavši da je "vrlo jaka i pametna".

U svom prvom intervjuu nakon pobjede na izborima Trump je kazao novinarki Lesley Stahl da je poziv koji mu je Hillary uputila nakon pobjede vjerovatno teže pao njoj nego što bi njemu da je obrnuta situacija.

"Nije mogla biti ljubaznija. Samo je rekla: 'Čestitam Donalde, svaka čast'. Zahvalio sam joj se, rekao sam joj da je bila odličan protukandidat, da je veoma jaka i pametna", izjavio je Trump.

Trump je tokom intervjua bio potpuna suprotnost Trumpu koji je tokom predizborne kampanje koji je Clinton zvao "pokvarena Hillary", govorio je da je đavo, da je zadrta i odvratna.

U intervjuu je otkrio da ga je dan nakon izbora pozvao i Bill Clinton.

"Rekao mi je da je trka za Bijelu kuću bila nevjerovatna, jedna od najboljih. Bio je jako, jako ljubazan", kazao je Trump.

Trump je tokom kampanje pokušao iskorisiti Billovo nevjerstvo kako bi napadao i sramotio Hillary Clinton, a u intervjuu je kazao da nije isključeno da će tokom mandata od Clintonovih tražiti savjet.

"Oni su jako talentirana porodica. Razmislit ću o tome", rekao je novi predsjednik SAD-a.