|

Trump odbio učestvovati na saslušanju o opozivu zbog "nedostatka temeljne poštenosti"

Trump odbio učestvovati na saslušanju o opozivu zbog "nedostatka temeljne poštenosti"
8
Er. M.
2.12.2019. u 07:44
7
komentara
8

dijeljenja
Trump odbio učestvovati na saslušanju o opozivu zbog "nedostatka temeljne poštenosti" Foto: EPA-EFE
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump, a ni njegov advokat, neće učestvovati na saslušanju o opozivu pred Odborom za pravosuđe Zastupničkog doma SAD-a.
Ovu informaciju danas je potvrdila Bijela kuća navodeći kako predsjednik SAD-a i njegov predstavnik ne žele učestvovati na saslušanju zbog kako su naveli "nedostatka temeljne poštenosti".

Trumpov savjetnik Pat Cipollone u pismu koje je uputio demokrati Jerroldu Nadleru naveo je kako se od tima američkog predsjednika "ne može očekivati ​​da sudjeluje u raspravi dok svjedoci još nisu imenovani i dok je nejasno hoće li Odbor za pravosuđe omogućiti predsjedniku pošten postupak kroz dodatna saslušanja".

Članovi Odbora za pravosuđe iz redova demokrata još uvijek se nisu oglasili u vezi sa saopćenjem Bijele kuće, odnosno Trumpovim odbijem da učestvuje na saslušanju o opozivu.

Podsjećamo, američki zakonodavci ispituju da li je predsjednik SAD-a zloupotrijebio svoju poziciju kada je tražio od Ukrajine da pokrene istragu protiv bivšeg potpredsjednika SAD-a Joea Bidena u zamjenu za vojnu pomoć SAD-a.

Inače, Biden je jedan od potencijalnih protukandidata Trumpu na predsjedničkim izborima 2020. godine.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...