Ne poštuje mjere
2

Trump ne mari za masku, bez ikakve zaštite u obilasku skladišta medicinske opreme

Dž. L.
Šetnja bez zaštitne maske u vrijeme pandemije nije strana ni za američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je bez ikakve zaštite preko usta i bez rukavica obilazio skladište kompanije za distribuciju medicinske opreme u Allentownu u Pensilvaniji.

Trump je u društvu zaposlenika kompanije Owens & Minor obišao skladišta, a oni su mu pojasnili njihov distribucijski sitem i predstavili proizvode kojima trguju. Ipak, dok su oni uredno nosili maske i rukavice te držali socijalnu distancu, čini se kako lider SAD-a nije previše mario za to.

Pored Trumpa, ni šef Bijele kuće Mark Meadows nije nosio masku. Ovo nije prvi put da Trumpa vidimo bez maske u javnosti. Apsurdno je da ni prošle sedmice prilikom obilaska fabrike u kojoj se proizvode maske Trump nije imao zaštitu preko usta.

Prilikom posjete Pensilvaniji, američki lider obećao je da će stvoriti najbolje zalihe medicinske opreme na svijetu. Također je najavio da je na letu za Pensilvaniju potpisao novu izmjenu Zakona o proizvodnji kako bi povećao ulaganja u farmaceutske proizvođače sa sjedištem u SAD-u.