Skup u Iowi
97

Trump ismijavao Bidenovo mucanje i imitirao ga dok priča: "On je prijetnja dd-demokratiji"

V. K.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Bivši američki predsjednik Donald Trump tokom kampanje u Iowi govorio je o aktuelnom predsjedniku Joeu Bidenu, a umjesto priče o politici, usmjerio se na ismijavanje Bidenovih govornih mana.

Trumpovo ismijavanje uslijedilo je samo nekoliko sati nakon što je Biden komentirao bivšeg predsjednika ta ga je nazvao teškim gubitnikom i prijetnjom demokratiji. Nakon ove izjave, Trumpu nije trebalo dugo da odgovori.

"Jeste li ga vidjeli? Mucao je sve vrijeme dok je pričao. On kaže da sam prijetnja demokratiji? On je prijetnja dd-demokratiji", imitirao je Trump Bidena pretvarajući se da muca.

Mucanje je problem o kojem je Biden često otvoreno govorio te je poručio kako se s tim nosi još iz djetinjstva. O ovom problemu detaljno je govorio za The Atlantic te je naglasio kako je često imao osjećaj sramote i dubokog poniženja.

"Unaprijed bih vježbao govore kako bih mogao ispravno izgovoriti fraze. Ako razmiliste o tome, jedini hendikep za koji svi misle da je smiješan je mucanje. Naučilo me mnogo toga. Naučilo me prije svega da imam tolerancije prema ljudima", rekao je Biden.