|

Trump dio medija proglasio neprijateljima Amerikanaca

Trump dio medija proglasio neprijateljima Amerikanaca
2
Klix.ba
19.2.2017. u 07:37
40
komentara
2

dijeljenja
Trump dio medija proglasio neprijateljima Amerikanaca Foto: EPA
Američki predsjednik Donald Trump lansirao je još jedan žestok napad na medije nazvavši na Twitteru velike televizijske mreže i list New York Times neprijateljima Amerikanaca, prenosi BBC.
Ubrzo nakon dolaska na Floridu, gdje će provesti treći vikend zaredom u luksuznoj rezuidenciji Mar-a-Lago, Trump se ponovno "okomio" na medije.

"Lažljivi mediji (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nisu moji neprijatelji, oni su neprijatelji američkog naroda!", napisao je Trump na Twitteru.

Prijašnju objavu na ovoj društvenoj mreži. u kojoj je kritike uputio New York Timesu, CNN-u, NBC-u i mnogim drugim medijima, završio je s rječju - odvratno. Međutim, brzo je obrisao tu objavu i zatim postavio konačnu verziju u koju je dodao još dva neprijatelja na svoju crnu listu.
Na svojoj prvoj samostalnoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući u četvrtak Trump je žestoko kritizirao nepoštenje medija i obraćajući se direktno Amerikancima rekao da mnogo novinara ne govori istinu.

"Mediji su postali toliko nepošteni da, ako ne govorimo o tome, činimo štetu američkom narodu", kazao je Trump i istakao da je nivo nepoštenja medija van kontrole.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...