Žrtve uglavnom autostoperi
26

Tri djevojke iz Zimbabvea silovale 17 muškaraca

Sarajevo-x.com
Tri žene iz Zimbabvea uhapšene su i optužene za silovanje 17 muškaraca u protekle dvije godine u toj zemlji.

Istražitelji u mjestu Gweru, trećem najvećem gradu u Zimbabveu, pronašli su 33 kondoma sa spermom u automobilu kojim su djevojke kidnapovale žrtve. Na meti ovih djevojaka najćešće su bili autostoperi.

Žrtvama bi nudile prijevoz, a zatim bi ih odvodile u skrovita mjeste i napadale ih. Sve tri djevojke su srednjim 20-im, a identificirane su kao Rosemary Chakwizira, Sophie Nhokwara i Netsai Nhokwara. One su uhapšene nakon što su skrivile saobraćajnu nesreću u Gweru, udaljenom 300 km od Hararaea, glavnog grada Zimbabvea.

"Svih 17 muškaraca je identificiralo sve tri djevojke i optužilo ih za silovanje. Većina njih ispričala je da bi im one ponudile piće u kojima je najvjerovatnije bilo neko umirujuće sredstvo ili bi im zaprijetile pištoljem", rekao je jedan policijski službenik.

"Određene zajednice u ovom društvu koriste spermu u svojim ritualima. Smatraju da je sperma korisna u regeneraciji života ili da je izvor života, a neki vjeruju da se njihova sreća može popraviti pomoću sperme. Siguran sam da to objašnjava ove slučajeve silovanja muškaraca", kazao je Watch Ruparanganda, profesor sociologije sa univerziteta u Zimbabveu.