Svijet
43

Tri dana nakon pada u provaliju: Preminula bivša Miss Austrije Ena Kadić

Klix.ba
Dvadesetšestogodišnja Ena Kadić, Miss Austrije 2013. godine porijeklom iz BiH, preminula je na intenzivnoj njezi Klinike Innsbruck u ponedjeljak navečer u 22:30 sati, piše austrijski Kurier.

Ljepotica je preminula od teških unutrašnjih povreda koje je zadobila nakon što je pala u provaliju duboku 30 metara nedaleko od Innsbrucka. Ljekari su se borili cijeli vikend da joj spase život i stabilizuju stanje, ali Ena nije izdržala.

Policija je pokrenula istragu o njenom padu koji se dogodio kada je džogirala na brdu Bergizel u Tirolu. Pronašla ju je prolaznica, a helikopterom je prevezena u bolnicu.

Ena je tim brdom često trčala, a navodno je s njom trenirao i jedan muškarac. Trenutno se on nalazi u inozemstvu te će biti naknadno ispitan. Ena je imala teške unutarnje povrede, a ljekari su njeno stanje odmah ocijenili kao izuzetno kritično. Policija je isključila mogućnost da se radi o pokušaju samoubistva. Ena Kadić odrasla je u Austriji, a inače je iz Bosne i Hercegovine. Slavu je stekla kada je postala Miss Austrije 2013. godine.