Stravičan slučaj
131

Travel bloggericu iz Španije silovala grupa muškaraca u Indiji, njenog partnera pretukli

M. G.
Travel blogeri Vicente i Fernanada (Foto: Instagram/X)
Travel blogeri Vicente i Fernanada (Foto: Instagram/X)
Indijska policija uhapsila je trojicu muškaraca i traži još četvoricu optuženih za napad na dvoje turista i grupno silovanje jedne žene, saopćile su vlasti.

Policija je zatekla par, koji su španski državljani, na cesti s vidljivim tragovima nasilja i batinanja na tijelima, rekao je novinarima nadzornik policije u Dumki, u istočnoj Indiji, prenosi Euronews.

Nije iznio detalje zločina niti identificirao žrtve, dodavši da su dvije osobe rekle da ih je napala skupina od sedam muškaraca koji su silovali ženu.

Par, koji se na španskom TV kanalu Antena 3 identificiran kao poznati par travel blogera Vicente i Fernanda, rekao je u video intervjuu da su muškarci tukli Vicentea, a Fernandu silovali.

Par je rekao da su kampirali blizu mjesta gdje su napadnuti jer nisu mogli pronaći hotele u blizini.

"Silovali su me, izmjenjivali su se dok su drugi stajali i gledali i to je trajalo oko dva sata", rekla je Fernanda, koja ima brazilsko i špansko državljanstvo.

Ranije ovog vikenda, par je objavio video koji opisuje što se dogodilo na njihovom zajedničkom Instagram računu, gdje objavljuju slike svojih putovanja motociklom koje dijele s oko 200.000 pratitelja. Video više nije dostupan.

U novom videu Vicente i Fernanda, koja se pojavljuje s modricama na licu, zahvalili su pratiteljima na podršci.

Špansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je danas da šalje osoblje na to područje i da je u kontaktu s vlastima, dok je brazilsko ministarstvo vanjskih poslova također ponudilo pomoć.

Načelnik policije u Dumki rekao je da je jedan od uhapšenih odao vlastima imena drugih umiješanih osoba.