|

Tona kanabisa zaplijenjena na albansko-grčkoj granici

Tona kanabisa zaplijenjena na albansko-grčkoj granici
0
F
FENA
8.2.2011. u 14:33
0
komentara
0

dijeljenja
Tona kanabisa zaplijenjena na albansko-grčkoj granici
Albanske vlasti su u utorak zaplijenile tonu kanabisa u blizini Jorgucata, 230 kilometara južno od Tirane, na granici s Grčkom, izjavio je glasnogovornik policije Gentian Mullai.
Policija je saopćila da je uhapsila jednu osobu, Artana Bresha, koji je prevozio kanabis na kamionu. Narkotik je proizveden u Lazaratu, selu 220 kilometara južno od Tirane koje već godinama izmiče kontroli vlasti.

Policija još uvijek traži dvije osobe koje su uspjele da nakon potjere pobjegnu u planine koje okružuju Jorgucat, iznosi se u policijskom saopćenju objavljenom u utorak u Tirani.

Albanija je posljednjih godina postala "glavni snabdjevač Evrope marihuanom", navodi se u saopćenju UN-ovog Ureda za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).

Iako su lokalne vlasti potvrdile da svake godine unište između 70.000 i 100.000 stabljika, međunarodni stručnjaci procjenjuju da ima još udaljenih podučja koja izmiču kontroli vlasti.

Albanske vlasti priznaju da proizvodnja kanabisa za njih ostaje glavni izazov i obećale su nemilosrdnu borbu protiv uzgajivača ove droge.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.