|

Tokom nereda u zatvoru poginulo 14 ljudi

Tokom nereda u zatvoru poginulo 14 ljudi
0
S
SRNA
30.1.2011. u 15:37
0
komentara
0

dijeljenja
Tokom nereda u zatvoru poginulo 14 ljudi Foto: AP
Najmanje 14 ljudi, među kojima dva policajca, poginulo je danas tokom nereda koji su izbili u zatvoru Abu Zabal u Kairu. Očevici kažu da se iz zatvora čula pucnjava i da su svi zatvorenici pobjegli, ali da su mnogi i ubijeni.
Neimenovani izvor bezbjednosti rekao je ranije da se vide desetine tijela na ulici u blizini zatvora nakon sukoba u kojima je, prema ranijim informacijama, poginulo najmanje osam zatvorenika.

Artiljerijska paljba čula se i tokom noći u ovom zatvoru u istočnom dijelu Kaira, a mnogi zatvorenici pobjegli su tokom antivladinih protesta.

Hiljade zatvorenika pobjeglo je iz zatvora širom Egipta tokom antivladinih protesta i nakon što su čuvari napustili svoja stražarska mjesta.

U dosadašnjim protestima u Egiptu poginulo je više od 100 ljudi.

U međuvremenu, grupa Muslimansko bratstvo saopštilo je da su 34 njihova člana pobjegla iz zatvora Vadi al-Natrun, koji se nalazi 120 kilometara sjeverozapadno od Kaira.

Jedan od vođa ove grupe Mohamed Osama rekao je agenciji Rojters da su pobjegle i hiljade drugih zatvorenika, nakon što su savladali stražare, ali da niko nije povrijeđen.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.