Haos u Egiptu
0

Tokom nereda u zatvoru poginulo 14 ljudi

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Najmanje 14 ljudi, među kojima dva policajca, poginulo je danas tokom nereda koji su izbili u zatvoru Abu Zabal u Kairu. Očevici kažu da se iz zatvora čula pucnjava i da su svi zatvorenici pobjegli, ali da su mnogi i ubijeni.

Neimenovani izvor bezbjednosti rekao je ranije da se vide desetine tijela na ulici u blizini zatvora nakon sukoba u kojima je, prema ranijim informacijama, poginulo najmanje osam zatvorenika.

Artiljerijska paljba čula se i tokom noći u ovom zatvoru u istočnom dijelu Kaira, a mnogi zatvorenici pobjegli su tokom antivladinih protesta.

Hiljade zatvorenika pobjeglo je iz zatvora širom Egipta tokom antivladinih protesta i nakon što su čuvari napustili svoja stražarska mjesta.

U dosadašnjim protestima u Egiptu poginulo je više od 100 ljudi.

U međuvremenu, grupa Muslimansko bratstvo saopštilo je da su 34 njihova člana pobjegla iz zatvora Vadi al-Natrun, koji se nalazi 120 kilometara sjeverozapadno od Kaira.

Jedan od vođa ove grupe Mohamed Osama rekao je agenciji Rojters da su pobjegle i hiljade drugih zatvorenika, nakon što su savladali stražare, ali da niko nije povrijeđen.