|

Tinejdžerka s Aljaske ubila najbolju prijateljicu, obećano joj devet miliona dolara

Tinejdžerka s Aljaske ubila najbolju prijateljicu, obećano joj devet miliona dolara
5
L.K.
20.6.2019. u 09:57
57
komentara
5

dijeljenja
Tinejdžerka s Aljaske ubila najbolju prijateljicu, obećano joj devet miliona dolara Foto: CBS
Tinejdžerka Denali Brehmer ubila je svoju najbolju prijateljicu Cynthiu Hoffman nakon što ju je na to nagovorio prevarant Darin Schilmiller preko interneta, obećavajući joj da će joj za fotografije ubijanja dati devet miliona dolara.
Prema navodima BBC-a, 18-godišnja Brehmer je video ubistva poslala 21-godišnjem mladiću Schilmilleru preko aplikacije Snapchat.

Schilmiller se preko interneta predstavljao pod imenom Tyler, kazavši djevojčici da je on milioner iz Kanzasa. Istražioci koji rade na slučaju na sudu su otkrili kako su pronašli telefone Schilmillera i Brehmer na kojima su poruke preko kojih dogovoraju planove za silovanje i ubijanje nekoga na Aljasci.

Brehmerova je priznala da je "zaposlila" četiri osobe traživši njihovu pomoć u vezi sa svojim krvavim planom te obećavši im velike sume novca za dobro izvršen posao.

Ekipa koju je Brehmerova zaposlila povela je žrtvu na planinarenje. Žrtvini roditelji navode kako je ona bila umanjenih intelektualnih sposobnosti te kako je u potpunosti vjerovala svojim prijateljima.

"Željela je imati prijatelje, radovala se odlasku na izlet. Sada je moram ukopati", skrhano je izjavila žrtvina majka.

Prema navođenjima istražilaca, vjeruje se da je 16-godišnji Kayden McIntosh ispalio hitac u glavu nesretne djevojčice nakon što ju je Hoffman oblijepila ljepljivom trakom kako se ne bi opirala i pokušala pobjeći.

Iako postoje sumnje da je djevojčica silovana prije nego je ubijena, nisu pronađeni dokazi koji to potvrđuju. Brehmer i Schilmiller su nakon ovog ubistva planirali još jedno, a prije nego su otkriveni Brehmer je uspjela pratiti instrukcije koje joj je on davao preko interneta te je seksualno zlostavljala djecu i snimala ih za njega.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...