Svijet
46

Tinejdžerka iz Saudijske Arabije pozvala policiju da spriječi njenu udaju za starca

Klix.ba
Sedamnaestogodišnjakinja iz Saudijske Arabije je pozvala policiju svom ocu nakon što je saznala da je želi udati za čovjeka koji ima gotovo 100 godina. Prvobitno je prihvatila očevu ponudu da se uda za zgodnog 20-godišnjaka.

No, nakon što je izrađen ugovor za vjenčanje, ona je bila užasnuta kada je otkrila papirologiju u kojoj piše da je njen budući muž muškarac koji ima više od 90 godina i živi u drugom gradu.

Odbijajući prihvatiti dogovor, tinejdžerka je pobjegla od kuće i pozvala policiju da spriječi da je pošalju u novi dom u Medinu.

Slučaj je na kraju završio na sudu koji je donio odluku da će ugovor o braku biti proglašen "nevažnim". Njenog oca, koji živi u južnom dijelu Jazana, su društveni mediji optužili da "prodaje svoju kćer na starca".

Hvaleći djevojku zbog njene hrabrosti, mnogi smatraju da treba poduzeti pravne mjere protiv oca zbog zlostavljanja kćerke i prisile na brak.

Ovo je drugi ovakav slučaj. Prošle godine je petnaestogodišnjakinja prvu bračnu noć provela zaključana u svojoj spavaćoj sobi nakon što je prisiljena da se uda 90-godišnjaka. Ona se zaključala tako da njen muž nije mogao ući u sobu. Dva dana kasnije je pobjegla u roditeljski dom.