Svijet
0

"The Washington Post" osvojio šest Pulitzerovih nagrada

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dnevni list The Washington Post u ponedjeljak je osvojio šest Pulitzerovih nagrada, uključujući i nagradu za javnu službu za otkrivanje lošeg tretmana američkih vojnih veterana u bolnici Walter Reed, te nagradu za "udarnu vijest" (breaking news) za praćenje aprilskog pokolja studenata na sveučilištu Virginia Tech.

Konkurentski The New York Times dobio je dvije nagrade Pulitzer, jednu za istražiteljsko novinarstvo za izvještaje o otrovnim sastojcima u lijekovima i drugim proizvodima uvezenim iz Kine, i drugu za razjašnjavajuće izvještavanje, naprimjer o etičkim pitanjima koja okružuju DNK ispitivanje.

The Washington Post je ostale nagrade dobio za "nacionalno izvještavanje", za otkrivanje utjecaja koji iz pozadine ima potpredsjednik SAD-a Dick Cheney.

Za "međunarodno izvještavanje", za seriju napisa o tome kako privatni zaštitari u Iraku djeluju izvan zakona koji vrijede za američke snage.

Za "poseban prilog", za priču Gene Weingarten o violinistu svjetske klase, koji svira na stanici metroa kako bi se ispitale reakcije putnika.

Za "komentar", za kolumne Stevena Pearlsteina o ekonomskim problemima SAD-a.

Dnevnik Chicago Tribune također je nagrađen Pulitzerom u kategoriji istraživačkog novinarstva za niz napisa o vladinoj lošoj regulaciji koja je rezultirala opozivom automobilskih sjedišta, igrački i dječjih krevetića.

Pulitzera za lokalno izvještavanje dobio je David Umhoefer za Milwaukee Journal Sentinel, prenosi Hina, za napise o korupciji kod uplate mirovina za lokalne dužnosnike.