Preminula zbog bolesti srca
8

VIDEO / Teško bolesna majka dvoje djece snimila dirljivi video prije smrti

Klix.ba
Amerikanka Jennifer Johnson je prije 10-ak dana izgubila bitku za život i preminula usljed bolesti srca ostavivši iza sebe dvoje djece.

Kako bi njeni mališani, trogodišnja Micayla i 18-mjesečni Malykai, imali vječnu uspomenu na svoju majku, Jennifer je snimila dirljivi video koji je za kratko vrijeme pobrao velike simpatije.

Jennifer je ispred kamere pokazivala kartice na kojima je bila ispisana njena priča. U četverominutnom videu objašnjava kako joj je bolest Hipertrofična opstruktivna kardiomiopatija dijagnosticirana u petom mjesecu trudnoće.

Bilo je to samo dan nakon što se zaručila s ocem svoje djece. Nakon postavljanja dijagnoze, Jennifer je ugrađen pejsmejker, no ubrzo se jedna od žica opustila pa je morala na operaciju srca.

Prije toga je morala na operaciju desni pa je snimila video kako bi prikupila novac za postoperativnu njegu.

"Razmišljam kako sam premlada, upravo sam dobila dvoje djece. Zašto ja?", pita se Jennifer dok pokušava zadržati suze.

Video je snimila u oktobru i uspjela prikupiti 440 dolara, što joj nije bilo dovoljno ni da plati troškove dentalne operacije. Sredinom decembra imala je i operaciju srca, ali je usljed komplikacija umrla samo tri dana poslije.

"Oduvijek je bila borac, tako da je smogla snage i snimila video pred sam kraj svog života", kazao je njen suprug Robert, koji na primjeru svoje supruge pokušava podići svjesnost o opasnostima koje nose bolesti srca.