Ljekari nisu otkrili uzrok
19

Engleska: Nakon što je rodila mrtvorođenče, umrla od tuge

Klix.ba
Mlada Lindsay Clift umrla je od tuge samo pet sati nakon što je rodila mrtvorođenče. Lindsay je držala mrtvu bebu u naručju i nekoliko minuta nakon toga je izgubila svijest. Nisu je uspjeli oživjeti.

Suprug Darren se sada suočava s dvostrukom tugom.

"Mnogo je željela dijete. Srce joj je puklo od tuge, mislim da je samo željela biti s bebom", kazao je Darren.

Dvadesetdevetogodišnja Lindsay je maštala o tome da osnuje porodicu s Darrenom nakon što su se vjenčali u maju prošle godine. Kada im je ljekar rekao da je Lindsay trudna bili su presretni i odmah su izabrali ime za bebu - Katy May.

Kuću su preuredili za dolazak bebe. Zabrinuli su se kada je porođaj kasnio 12 dana te je Darren odveo Lindsay u bolnicu.

"Trudnoća je odlično prošla, nije imala mučnine niti bilo šta slično. Nismo imali razloga misliti da će išta krenuti naopako. Zdravo se hranila. Rekli su nam da će beba doći prirodnim putem", prisjetio se Darren.

Ljekari su otkrili da je Katy May umrla, a Lindsay je morala roditi.

"Kad nam je babica rekla da ne osjeća bebine otkucaje srca i da je umrla bili smo uništeni. Ali kontrakcije su se nastavile, Lindsay se onesvijestila i umrla je", kazao je nesretni Darren.

Pokušali su je oživjeti ali bezuspješno.

"Nisu otkrili šta je bio uzrok smrti, ali mislim da je Lindsay samo odlučila da ode. Vidio sam kako se borila da ode", rekao je Darren.