Čečenija
0

Teroristički napad na parlament, šestero mrtvih

Sarajevo-x.com/SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U napadu bobaša samoubice i dvije naoružane osobe na parlament u prijestonici Čečenije Groznom, poginulo je najmanje šest osoba, javila je ruska novinska agencija RIA Novosti.

Kako navode agencije, bombaš samoubica aktivirao je eksploziv ispred zgrade parlamenta, a naoružani napadači su se sukobili s obezbjeđenjem oko zgrade.

Oružani sukob i dalje je u toku, a teroristi su navodno uzeli taoce.

"Dok su automobili sa poslanicima ulazili u kompleks parlamenta, pratilo ih je vozilo sa teroristima. Jedan od terorista aktivirao je eksploziv koji je nosio, dok su druga dvojica uspjela da uđu u parlament. Izbio je oružani sukob," rekao je neimenovani izvor.

"Ria Novosti" prenose izjavu drugog izvora koji je rekao da je parlament evakuisan i da je u toku specijalna operacija na čelu sa predsjednikom Čečenije Ramzanom Kadirovim za neutralisanje militanata.

Prema pojedinim izvještajima, predsjedavajući parlamenta Dukuvah Abdurahmanov bio je u zgradi u vrijeme incidenta, te da je pucnjava bila u blizini njegove kancelarije. "Interfaks", međutim, navodi da je on evakuisan.

"Interfax" je javio da su bila dva samoubilačka napada, a da su četvorica napadača upala u zgradu parlamenta i otvorila vatru.

Ruska novinska agencija "RIA Novosti" javila je da su se pucnjevi čuli i oko zgrade parlamenta, ali nema podataka o eventualnim žrtvama.

Prema nekim informacijama napadnuto je i Ministarstvo poljoprivrede.