Haos u gradu
44

Teror djeca: Tinejdžeri "preuzeli" ulice Chicaga, razbijaju prozore i tuku turiste

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Stotine tinejdžera jurišalo je na ulice centra Chicaga, razbijajući stakla na automobilima, napadajući prolaznike i tjerajući uspaničene turiste u bijeg.

"Gdje su im roditelji? To je moje pitanje", rekla je za Fox žena dok se u subotu navečer odigravala nemila scena u centru Chicaga. Kamere Foxa snimile su tinejdžere kako se prave haos na ulicama i policiju koja pokušava uspostaviti red u tom području.

Viđene su velike grupe tinejdžera kako puštaju muziku s Bluetooth zvučnika i lutaju ispred automobila, a neki su pokušavali ući u gradski Millennium Park, koji je zabranjen za osobe mlađe od 21 godine nakon određenih sati, i Institut za umjetnost u središtu grada.

Neki su tinejdžeri u grupi počeli skakati gore-dole po automobilima, razbijati prozore i napadati ljude koji su bili unutra. Jedna je žena rekla za Fox kako je njen muž napadnut s vozačke strane vozila i pretučen nakon što je skupina tinejdžera skakala gore-dole na vjetrobranskom staklu. Muškarac je prebačen u lokalnu bolnicu na liječenje.

Stotine policajaca potpomognutih specijalcima spustili su se u središte grada u pokušaju da uspostave red dok se usred haosa više puta čula pucnjava.

Viđena je policija kako ispraća preplašene turiste nazad u njihove automobile ili hotele kako bi pobjegli od haosa, a saobraćaj na aveniji Michigan u Chicagu je zaustavljen dok je policija pokušavala uspostaviti red.

Fox izvještava da se haos čini kao još jedno "tinejdžersko preuzimanje" grada koje je planirano na društvenim mrežama, ističući da se slična scena odigrala u Chicagu prošle godine.

"Razumijem da se djeca dobro zabavljaju, ali ovo je jednostavno loše roditeljstvo. Moramo biti bolji kao roditelji. Naša djeca ne bi trebala biti ovdje", rekao je svjedok događaja iz Chicaga za Fox.