|

Televizijski voditelj suspendovan zbog političkih donacija

Televizijski voditelj suspendovan zbog političkih donacija
0
F
FENA
6.11.2010. u 19:04
2
komentara
0

dijeljenja
Televizijski voditelj suspendovan zbog političkih donacija Keith Olbermann
Američka TV mreža MSNBC suspendovala je Keitha Olbermanna, voditelja jedne od svojih najgledanijih emisija "Odbrojavanje", nakon što je otkriveno da je dao političke donacije za tri demokratska kandidata na ovotjednim kongresnim izborima.
Washingtonski dnevni list Politico izvijestio je u petak da je Olbermann trojici kandidata dao po 2.400 dolara, što je najveći dopušteni pojedinačni prilog za kampanju, te da se jedan od njih, kongresnik iz Arizone Raul Grijalva, pojavio u Olbermannovoj emisiji istoga dana kad je primio donaciju.

Olbermann je priznao da je dao donacije Grijalvi, kao i demokratskoj kongresnici Gabrielle Giffords iz Arizona, te Jacku Conwayu, demokratskom kandidatu koji je u Kentuckyu poražen na izborima za Senat od kandidata konzervativnog pokreta "Tea Party", Randa Paula.

MSNBC je u petak navečer priopćio da je Olbermann prekršio interna pravila profesionalne etike koja zabranjuju novinarima davanje političkih donacija, te da je supendovan do daljnjeg bez plate.

"Nakon što sam saznao za Keithove političke donacije, a imajući u vidu politiku i standarde NBC Newsa, ja sam ga suspendovao na neodređeno vrijeme bez naknade", naveo je u saopćenju predsjednik MSNBC-a Phil Griffin.

Olbermann, poznat kao gorljivi liberalni komentator, jedno je od najpoznatijih lica MSNBC-a, 24-satnog kanala vijesti koji se zadnjih godina profilirao kao proliberalni pandan konzervativnom Fox Newsu, najgledanijem kanalu vijesti u SAD-u.

Prema podacima agencije Nielsen, Olbermannovo "Odbrojavanje" svake je večeri u prosjeku privuklo 1,1 miliona gledatelja.

Svako zaposlen na NBC Newsu tko sudjeluje u građanskim i drugim vanjskim aktivnostima mora znati da tim aktivnostima ugrožava svoj položaj nepristranog novinara jer time može stvoriti privid sukoba interesa, stoji u pravilniku koji je objavio MSNBC-a uz vijest o suspenziji svog novinara.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...