Film/TV
0

CNN-ov voditelj dobio otkaz jer je šefove nazvao Jevrejima

Sarajevo-x.com
Rick Sanchez
Rick Sanchez
Poznati CNN-ov voditelj Rick Sanchez dobio je otkaz u petak, nakon što je popularnog komičara Jona Stewarta nazvao "zadrtim čovjekom" i izjavio da TV-industriju, uključujući i njegovu mrežu, vode Jevreji.

"Rick Sanchez više ne radi u našoj kompaniji. Zahvaljujemo mu se za višegodišnji rad i želimo mu svako dobro", poručili su iz CNN-a u saopćenju za javnost.

Sanchez je u četvrtak u razgovoru s komičarem Peteom Dominickom odlučio da kaže svoje mišljenje o Jonu Stewartu, koji ga je redovno ismijavao u svojoj emisiji "The Daily Show" na mreži "Comedy Central".

"Mislim da je Jon Stewart zadrt čovjek", kazao je voditelj kubansko-američkog porijekla.

U daljem toku razgovora Dominick je istakao da je Stewart Jevrej i kao takav pripadnik manjine, na šta je Sanchez odvratio: "Da, veoma moćni ljudi... Šalite li se Vi to sa mnom? Kažem Vam da su svi koji vode CNN zapravo kao Stewart, pa i svi šefovi drugih mreža su umnogome kao Stewart. Implicirate da su na neki način Jevreji u ovoj zemlji manjina? Kako da ne."

Napomenimo da ovo nije prvi put da je Sanchez davao nesuvisle komentare. Predsjednika Baracka Obamu jednom prilikom je nazvao beračem pamuka, pogrešno citirajući konzervativnog radiovoditelja Rusha Limbaugha.