Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast iranu ako je dao----a neka se srame oni koji su izraelu dali nauružanje..........pa sta vi mislite zavezati ruke palestincima i onda ratovati.....koje licemjerstvo----------fuj gadite mi se
@denzel, foleru Siitski 1. kakav to kapacitet treba biti da bi se sjedilo u tzv \"Iranskom kulturnom centru\" ? potrebno je samo dobro turirate Bosnje kao mlade kornjace i gurati ich u prve sehidske redove a to vama Sijama sasvim dobro ide od ruke ... 2. ova tvoja Siitska skola pobbi Sunite gdje nos podignu i spomenu svetogrdja tipa \"ravnopravnost\" pa ja bas nikako ne razumijem Bosnje koji ne vide da na JEDOG Sunita kojeg je roknuo Izrael dodje 1000-2000 Sunita Koje su roknuli Siiti sirom Sirije, Iraka i Irana
@ampak hvala na komplimentu, ali ja ipak nisam kapacitet koji bi zadovoljio potrebe onoga sto ti podrazumijevas pod \"iranskim kulturnim centrom\". daleko veci i jaci mozgovi od moje malenkosti rade za takva tijela. nego, da te poucim, cionisticicu: koliko se vi god trudili prikazati siizam i siite (uz svesrdnu pomoc svojih sluga - saudske \"uleme\") kao ucenje mimo islama, to vam nikada nece poci za rukom. svaki iskreni musliman zna da u islamu postoje dvije pravne skole, dva pravca, sunitski i sitski. tako da je ne moram nista prodavati, izdavati, mijenjati, kupovati, da bih bio musliman (sija ili sunija).
@denzel, privrednice, businessmanu, pa i vrapci na grani znaju da ti radis za tzv \"Iranski \'kulturni\' centar\" i da si Siitski agitator i operativac na terenu ... nego, jesi li ti to opet prodao vjeru za veceru ili je nesto drugo razlog tvog prelaska na Siizam ?
Neko ko je 15 godina zivio na zapadu ti kaze,posto si tako ogranicen - ne idu samo muslimani na zapad, idu svi koje su zapadnjaci zadnjih 500 i nesto godina opljackali a to je cca 90% planete. I ko god ode na zapad i nesto uzme, uzeo je samo djelic onoga sto mu svakako pripada. Tvoja neobrazovanost, tvoje predrasude i tvoja konzekventna mrznja prema drugom i drugacijem te sprjecavaju da stvari vidis onakvima kakve one stvarno jesu.
A Mahdi je \'šija propaganda\'? Jesi i ti levat ocam..
Koji si ti glupan koji ništa ne konta. Zadojena slino.
ah, da, za tvoju informaciju - jedno vrijeme (do pocetka studija) sam radio cak i za usaid (kao osobni prevoditelj), ali nikada ni za jednu stranku nisam bio angaziran, ni u kom pogledu..
znaci, ti znas da sam ja u sda?! e, svaka cast :)))))) p.s. nikada, ama bas nikada, nisam bio politicki angaziran, niti u jednoj stranci, a pogotovo ne u sda.
Nisam znao da vi iz SDA smatrate drzavu svojom privatnom firmom. Sto se mene tice razgovor je ovim zavrsen.Lazete gotovo kao Srbi! Samo pazi kada zavrsite isto kao i oni. Ne zali se, jer sami ste trazili!
@ @denzel koji si ti lik, ne razlikujes privrednu delegaciju od drzavne...kakve veze imam ja s budzetom i prijedlozima budzeta?! jarane, ja radim u sasvim normalnoj, privatnoj, d.o.o., firmi...i kako sada da s tobom vodim diskusiju?
Pa hajde proglasi onda lsIamsku republiku! Njemacka delegacija je bila tamo da im ispred Eu uruci sankcije. Eto koliko znas. Moji, kako ih zoves, nisu ni blizu u toj prici, pogodio si kao Sandzaklija npredratno ime ulice u Sarajevu! Samo se ti vezi za Iran i ostale\"demokratske zemlje\". Vec sam rekao da cijenim tvoju iskrenost, samo vize i krediti od kojih ta tvoja malenkost zivi (budzet) ne dolaze iz tih zemalja nego sa zapada, ali od proljeca, kako ste vec rekli, ide redefinicija svega, pa daj svoj prijeglog vezanja za lsIamske drzave i preinake zemlje u lsIamsku republiku poput Irana, ako ti je vec idol! Neka sveki prijedlog dodje na sto. Shvatanja kao tvoja, na zalost, jesu ovu zemlju nepovratno podijelila. Nesto mi govori da si ti dobio svoju zlatnu kasiku kad toliko hvalis rahmetliju. Izvini nisam znao da mi ostali placano kredite dok tvoja malenkost na budzetu zagovara iranski model drzave. Nadam se da ces i ti dati svoj prijedlog na proljece na pregovorima.
@ @ denzel da se jos nadovezem na tvoj drugi komentar, namjenjen meni. kada su nas protjerivali, klali, silovali, palili, pljackali...tvoji istomisljenici, najveca pomoc, u svakom pogledu, je dosla iz irana...kao sto je rahmetli alija rekao (parafraziram): \"na prvom mjestu iran, pa 10 praznih mijesta, i onda dolaze ostale drzave (koje je taksativno nabrojao)....\" . iskreni prijatelji se u muci poznaju.
@ @denzel vize za iran nismo trebali, bili smo vip turisti, dok nisu dosli tvoji istomisljenici u vidu zlatka lagumdzije i njegove tadasnje sive eminencije ivice misica, koji su uveli vize, na sto je uzvraceno reciprocitetom. a sto se tice veza s iranom - daleko bolje bi nam bilo da se i poslovno vezemo za njih. ali jok, tvoji istomisljenici, kada je proljetos trebala ici bh privredna delegacija u t.e.h.e.r.a.n (medju njima je trebala biti i moja malenkost), otkazase put iz \"sigurnosnih razloga\". samo sedam dana poslije je u t.e.h.e.r.a.n.u boravila njemacka privredna delegacija, a sedmicu iza indijska...sta mislis, da li je, zbog toga, njemacka zbog toga imala ikakve negativne posljedice?! mozda indija?
Svaka tvoja rijec je razlog vise za Ameriku da podrzava ono sto se sada desava u Izraelu. Samo nastavi i svesces i taj dio odakle se javljas na rezervat iste povrsine kao i Gaza kojega ce ograditi vizama, a i na druge nacine. Kada se to desi, ne pitaj se zasto. Sjeti se ovoga sto si pisao.Takvi su nas i doveli gdje jesmo sada i odvesce nas u propast, a ti ces opet traziti krivce u drugima! Ma dzaba je to takvima govoriti dok se ne desi, a tada je vec prekasno. Hajde siri svoje stavove iz Bosne i ne zaboravi \"zahvalnicu\" izvana svaki put kada nekog zbog takvih privedu na informativni razgovor da objasni malo preciznije sta je mislio. I neka ti zahvale kada ostanu bez posla i kada ih izbace na ulicu. A mogu i kada im djecu pocnu u skoli izbjegavati kao da imaju kugu. Sigurno ce se sjetiti da ti od srca zahvale takvi koje si ti natjerao da pobjegnu iz Bosne i pokusaju zivjeti normalno negdje na zapadu. Od takvih su pobjegli, a vi im dalje unistavate zivote svojom propagandom!
Reci to kada budes trazio vize. Cijenim tvoju iskrenost, ali sumnjam da ce je cijeniti oni od kojih trazis vize kada ides van, osim ako ne putujes u Iran, samo i tu ces morati izvaditi vizu. Oni ce ti je i dati. Jesi li to htio? Da nas vezu sa tim zemljama i zaobilaze u sirokom luku za investicije, ulaganja, poslove? Za politiku i ideologiju koju ti zastupas i jesu potrebni siromasni i nepismeni ljudi. Jos se niko ne raznese punog stomaka.