Tajlandski restoran gostima poslužio ljudsko meso nakon što je vlasnik ubio gosta

Klix.ba
31.10.2018. u 19:25
82
26
Tajlandski restoran gostima poslužio ljudsko meso nakon što je vlasnik ubio gosta
82
Tajlandski restoran gostima poslužio ljudsko meso nakon što je vlasnik ubio gosta Foto: Oriental Daily
Gosti vegeterijanskog restorana na Tajlandu bili su šokirani kada su u svojim jelima pronašli komade mesa, a da stvar bude gora, ustanovljeno je da se radi o ljudskom mesu.
Istraga je pokrenuta nakon što su se gosti restorana žalili da su u svojim vegeterijanskim jelima pronašli meso, a analizom je utvrđeno da se ne radi o svinjetini ili govedini, nego o ljudskom mesu.

Tokom istrage je pronađeno i mjesto u kuhinji koje je bilo zaprljano krvlju, a bilo je i komadića mesa na podu. Potom je u septičkoj jami pronađeno tijelo 61-godišnjeg muškarca koje je bilo u fazi raspada. Kada je policija stigla u restoran, vlasnik je već bio u bijegu.

Identifikacijom je utvrđeno da je žrtva stalni gost restorana Prasit Inpathom, koji je posljednji put viđen u restoranu 21. oktobra kada se posvađao s vlasnikom. Došlo je do tučnjave, a Inpathom je zadobio fatalne povrede u vidu udarca u glavu i šest uboda po tijelu. Namjera vlasnika je bila da se riješi tijela tako što će ga pomiješati s hranom i servirati gostima. Zasad nije poznato da li je neko od gostiju pojeo meso prije nego je slučaj prijavljen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: