Jedna osoba umrla
0

Tajlandska bolnica kaže da su 43 osobe s leta Singapore Airlinesa još uvijek na liječenju

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Četrdeset troje ljudi koji su bili u avionu Singapore Airlinesa, kada su ga pogodile jake turbulencije, ostaju hospitalizirani u Bangkoku četiri dana nakon događaja, saopćila je u subotu bolnica u glavnom gradu Tajlanda.

Pacijenti se nalaze u tri različite bolnice u Bangkoku, navodi se u saopćenju bolnice Samitivej Srinakarin. U bolnici Samitivej Srinakarin, gdje se nalaze 34 pacijenta, sedam je na intenzivnoj njezi, tri Australca, dva Malezijca, jedan Britanac i jedan Novozelanđanin.

Među ostalih 27 pacijenata iz leta u bolnici je osam britanskih, šest australskih, pet malezijskih i dva filipinska državljanina.

Dvije su osobe otpuštene iz bolnice Samitivej Srinakarin, dok su dvije iz bolnice Samitivej Sukhumvit prebačene u Samitivej Srinakarin kako bi se pridružili hospitaliziranim rođacima.

U četvrtak je direktor bolnice Samitivej Srinakarin rekao novinarima da 22 pacijenta imaju ozljede leđne moždine, a šestero ima ozljede mozga i lubanje, no niko nije životno ugrožen.

Jedan putnik je umro od mogućeg srčanog udara, a deseci su ozlijeđeni u utorak nakon što je let SQ321 Singapore Airlinesa, koji je letio iz Londona za Singapur, naišao na ono što je avioprijevoznik opisao kao iznenadnu, ekstremnu turbulenciju dok je letio iznad Mjanmara.

Let s 211 putnika i 18 članova posade preusmjeren je u Bangkok radi hitnog slijetanja.