Zbunila istražitelje novim izjavama
0

Tajanstvena Moldavka zaljubljena u kapetana Schettina

FENA
Domnica Cemortan (Foto: AFP)
Domnica Cemortan (Foto: AFP)
Mlada i tajanstvena Moldavka koja je u intervjuima branila Francesca Schettina, kapetana broda Coste Concordije koji se 13. januara nasukao uz obalu talijanskog otočića Giglija, izjavila je tokom ispitivanja pred talijanskim pravosuđem kako je "zaljubljena" u njega, piše italijanska štampa u četvrtak.

"Da, istina je, zaljubljena sam u kapetana Schettina", priznala je Domnica Cemortan, 25-godišnja plesačica, odgovarajući u srijedu sucima na sudu u Grossetu, piše dnevnik La Stampa.

Mlada žena s dvostrukim državljanstvom - moldavskim i rumunskim, rekla je pred sucima da se nalazila u kapetanovoj upravljačkoj kabini u trenutku nesreće, opovrgnuvši verziju od prije dvije sedmice. Tada je rekla da je večerala s prijateljima kad je došlo do nesreće.

Ta nova izjava kontradiktorna je s verzijom koju je sucima kazao kapetan Schettino o tome da se nijedna strana osoba nije nalazila u upravljačkoj kabini u trenutku nesreće. U nesreći Coste Concordije poginulo je najmanje 17 osoba, a još se 15 ljudi smatra nestalima.