Svijet
8

Svinjska glava pronađena u blizini rezidencije Angele Merkel

Klix.ba
Angela Merkel (Foto: AA)
Angela Merkel (Foto: AA)
Njemačka policija traga za nepoznatom osoba koja je ostavila svinjsku glavu sa uvredljivim natpisom upućenim Angeli Merkel ispred rezidencije u kojoj njemačka kancelarka prima svoje glasače u jednoj od izbornih jedinica.

Neobičan "poklon" je ostavljen ispred izborne kancelarije u gradu Stralsund oko 05:40 sati, prenosi Focus. Prema izvještajima, policija je pronašla glavu životinje u subotu ujutro. Policijski službenici nisu objavili sadržaj natpisa, ali je istaknuto da se radi o uvredljivom tekstu upućenom Merkelovoj.

Jedno istraživanje nedavno je pokazalo kako su njemački glasači postali umorni od Angele Merkel tokom posljednjih 11 godina i ne žele da ona postane šefica vlade u 2017. godini. Prema rezultatima ankete, oko dvije trećine Nijemaca (64 posto) ne podržava političku strategiju savezne kancelarke i ne žele da njena stranka osvoji izbore naredne godine.

Merkel se suočava sa snažnim kritikama zbog svoje politike "pružene ruke" prema izbjeglicama od ljeta 2015. godina i djelimično je izgubila popularnost među Njemacima, a optužbe joj stižu i iz redova njene stranke.