|

Švicarska: Dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće

Švicarska: Dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće
0
S
SRNA
16.3.2012. u 09:16
0
komentara
0

dijeljenja
Švicarska: Dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće Porodice oplakuju djecu (Foto: AFP)
U Belgiji danas traje dan žalosti za žrtvama autobuske nesreće u Švicarskoj, uz minutu šutnje u 11.00 sati i spuštanje zastava na pola koplja.
U nesreći je poginulo 28 ljudi, uključujući 22 djece, kada je autbus udario u zid u tunelu ispod Alpa pri povratku iz jednog skijališta.

Osmero povrijeđene djece prebačeno je juče kući u Belgiju, ali mnoga preživjela još leže u bolnicama. Najteže povrijeđena djeca liječe se u Lozani i Bernu, prenio je BBC.

Članovi porodica žrtava koji su otputovali u Švicarsku obišli su mjesto nesreće i položili cvijeće u tunelu. Do sinoć su identifikovane sve nastradale osobe.

Tokom dana identifikovana tijela stići će u Belgiju vojnim avionom. Većina žrtava ove nesreće su djeca starosti oko 12 godina, sedmero su holandske nacionalnosti, a ostala su Belgijanci.

Vlasti su odbile da komentarišu navode u švicarskim i belgijskim medijima da je vozač autobusa možda mijenjao DVD u trenutku nesreće.

Portparol švicarske policije izjavio je da snimci sa kamera za nadzor u tunelu ne potvrđuju teoriju o disku i dodao da je u ovom trenutku to samo spekulacija. U autobusu su poginule sve odrasle osobe.

Ova grupa provela je sedam dana na skijanju u Val d’Anniviersu i išla je kući u tri autobusa koja je zakupila jedna hrišćanska organizacija. Ostala dva autobusa bezbjedno su stigla u Belgiju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.