|

Švicarac seksualno zlostavljao 114 osoba

Švicarac seksualno zlostavljao 114 osoba
0
S
Sarajevo-x.com
1.2.2011. u 18:56
10
komentara
0

dijeljenja
Švicarac seksualno zlostavljao 114 osoba Foto: Ilustracija
Švicarac koji je radio kao socijalni radnik priznao je da je tokom tri decenije seksualno zlostavljao 114 djece i odraslih osoba sa invaliditetom i umanjenim sposobnostima.
Muškarac, čije ime nije objavljeno, radio je u osam socijalnih ustanova na području Berrna, a istraga je pokrenuta nakon što su ga dvije žrtve prijavile.

Među dokazima protiv njega nalaze se fotografije, kao i snimci zlostavljanja, saopćila je švicarska policija, prenosi BBC.

"Jedno od glavniih pitanja u ovoj istrazi jeste kako je zlostavljanje toliko osoba i tako dugo godina moglo proći neopaženo", kazala je Gabriele Berger, šefica odjela za posebne istrage u Bernu.

Ona je dodala da je muškarac ispitivan još 2003. godine zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, ali tada nije bilo dovoljno dokaza. Sada je istraga ponovo otvorena.

Kako navodi švicarska novinska agencija ATS, 2003. godine je 13-godišnjakinja s umanjenim sposobnostima prijavila da ju je silovao Švicarac, za kojeg je u javnosti poznato samo da ima 54 godine.

Prema navodima švicarski medija, on je uglavnom zlostavljao muškarce s umanjenim sposobnostima, ali među žrtvama je bilo i žena i djece.

Najmlađa žrtva Švicarskog monstruma imala je samo jednu godinu, prenio je BBC.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...